Lax Bermuda style!


Kommer ihåg när jag jobbade i USA, och blev kallad till bordet för att gästerna ville prata med mig!
Dom kunde inte förstå att laxen var så saftig för när dom lagade lax hemma så blev den bara torr och tråkig!!!!
Mitt enkla svar var!!!! Att dom överkokte laxen :)
När jag jobbade i Bermuda så lagade vi laxen till gästens önskemål, rare, medium rare, medium, medium well och welldone.
Så man behöver inte vara rädd om laxen är lite rosa i mitten då är den perfekt! Brukar säga till mina elever att när dom klämmer på sidorna så ska den inte kännas som gummi utan den ska kännas som den börjar gå sönder på utsidan men är fortfarande fast. Går den i sönder när ni klämmer så har den gått för långt!

Ett litet tips hur du piffar upp laxen!!!

170gr lax
10 sparris
1 klyfta vitlök
 1/2 lök
1 kvist timjan
1 kvist rosmarin
salt och peppar
1 kopp vitt vin, 

Hacka löken
och vitlöken placera den med örterna i en stekpanna lägg sparris bredvid varandra i pannan, placera laxen ovanpå häll i vinet täck med bak papper låt det sjuda i 5-8 min tills  laxen är kokt. Ät laxen och sparrisen.

CAL 348
protein 33
kolhydrater 6
fett 13,7


Härifrån kan ni som vill ha en hel måltid, koka potatis, sikta vätskan som blev över och tjocka till den med potatis mjöl som du har löst upp i lite kallt vatten, hacka dill och lägg i såsen. 



Kommentarer