Sugen på något gott efter träning eller bara när du känner en lätt lunch!
Ja jag vet tonfisk säger ni, fy vad hemskt det smakar ju fisk :) men denna smakar knappt tonfisk så god är den!
Du behöver!
en burk tonfisk, 2 dl havregryn, 1 dl milda mat extra 4%, 1 ägg gula, 2 hela ägg, 1 matsked fin hackad lök, halv fin hackad vitlök, 2 teskedar ört salt, 1 tesked paprika pulver, 1 nypa cayennepeppar, 1/2 tesked dijon senap, 1 tesked tomat pure, hand full fryst spenat, salt och peppar.
Häll i 1/2 dl mat extra i en skål med havre grynen och låt stå i ca 5 min och suga åt sig, blanda tonfisk, kryddorna, senap, tomat pure, ägg gulan, rör om, sen blanda tonfisk mixen med havregrynen, låt stå 5 min sen gör 2 burgare, lägg dom i en rykande varm stekpanna, sänk värmen till häften, stek ca 2min på varje sida.
I en annan panna häll ca 1-2dl olja kläck 2 ägg i den kalla pannan och sätt på full värme, när äggen har blivit fasta, så stäng av värmen och låt efter värmen steka färdigt äggen. Där har du ett par perfekt stekta ägg utan den bruna hemskt brända kanten runt äggen.
När tonfisk burgaren är färdig lägg dom på en talrik och släng i spenaten i pannan, fräs den för ca 20sec sen häll i 1/2 dl mat extra och stäng av värmen, i med salt och peppar, rör om till spenaten är upplöst och du har en spenat sås!
Häll över spenat över burgarna sen lägg över äggen!
Ja jag vet tonfisk säger ni, fy vad hemskt det smakar ju fisk :) men denna smakar knappt tonfisk så god är den!
Du behöver!
en burk tonfisk, 2 dl havregryn, 1 dl milda mat extra 4%, 1 ägg gula, 2 hela ägg, 1 matsked fin hackad lök, halv fin hackad vitlök, 2 teskedar ört salt, 1 tesked paprika pulver, 1 nypa cayennepeppar, 1/2 tesked dijon senap, 1 tesked tomat pure, hand full fryst spenat, salt och peppar.
Häll i 1/2 dl mat extra i en skål med havre grynen och låt stå i ca 5 min och suga åt sig, blanda tonfisk, kryddorna, senap, tomat pure, ägg gulan, rör om, sen blanda tonfisk mixen med havregrynen, låt stå 5 min sen gör 2 burgare, lägg dom i en rykande varm stekpanna, sänk värmen till häften, stek ca 2min på varje sida.
I en annan panna häll ca 1-2dl olja kläck 2 ägg i den kalla pannan och sätt på full värme, när äggen har blivit fasta, så stäng av värmen och låt efter värmen steka färdigt äggen. Där har du ett par perfekt stekta ägg utan den bruna hemskt brända kanten runt äggen.
När tonfisk burgaren är färdig lägg dom på en talrik och släng i spenaten i pannan, fräs den för ca 20sec sen häll i 1/2 dl mat extra och stäng av värmen, i med salt och peppar, rör om till spenaten är upplöst och du har en spenat sås!
Häll över spenat över burgarna sen lägg över äggen!
Kommentarer
Skicka en kommentar