1/2 gul lök
1 liten grön paprika
1 tesked torkad timjan
1 tesked torkad rosmarin
1 tesked spiskummin
1/2 tesked cayennepeppar
1/2 tesked paprika
2 vitlöksklyftor
1/2 tesked samba olek ( ni kan använda mer om ni är tuffare än mig)
100gr svarta bönor
100gr linser
100gr blandade bönor
300gr krossade tomater med vitlök och örter
2 teskedar tomat puré
2 teskedar soya glutenfri
300gr ryggbiff strimlad
2 dl vatten
salt och peppar
Lägg alla örterna och kryddorna med vitlöken i en mortel och mall ner det! Hacka löken och paprikan och fräs den ca 1 minut tills dom är mjuka, lägg i ört/ krydda mixen, fräs av kryddorna ca 30 sekunder, lägg i biffen och bryn av dom i ca 2-3min under omrörning, lägg i bönorna, tomaten, tomatpurén, soyan, samba oleken och vattnet. Låt den sjuda i ca 20 minuter till den är tjock nog, smaka av med salt och peppar!
Per servering 2 serveringar
Kalorier 594.5 297.3
Protein 96.6 48.3
Kolhydrater 102.7 51.4
Fett 14.1 7
Kommentarer
Skicka en kommentar