Biff faijta!

Så till dagens mat tips! Jag var helt enkelt tvungen att laga en faijta eftersom jag gjorde en liten tabbe igår genom att kalla kalkon quesadillan faijta! Jag blanda ihop namnen och eftersom jag har lite av tvångssyndrom så är jag helt enkelt tvungen att laga en faijta! Och det var inte helt fel för den blev så god och den var helt enkelt så lätt att laga!

150gr strimlad ryggbiff
20gr avokado
50gr 1 halv skivad lök
50gr 1 halv skivad rödpaprika
50gr strimlad isberg sallad
30gr philadephia extra light 5%
1 tesked äpple cider vinäger
vitlöks pulver
torkad persilja
1 liten nypa chili flakes
citronpeppar
soya glutenfri
1 tesked vatten
50gr 2st mini tortilla

Börja med att mosa avokadon med en gaffel och tillsätt äpple cidervinägern, ( ni kan använda citron men jag är allergisk mot citrus ) vitlökspulver, chili flakes, citronpeppar, persilja och örtsalt.
Gör en dressing på philadephia, vatten, vitlökspulver, citronpeppar och örtsalt.
Stek löken tills den blir börjar bli brun, lägg dem åt sidan i pannan och lägg i paprikan, stek dem i ca 2 minuter, lägg dem på en tallrik med den strimlade salladen. Lägg i biffen i stek pannan och stek biffen snabbt i ca 1 minut, tillsätt soya, örtsalt, vitlök och persilja! Lägg biffen på tallriken och värm upp tortillan snabbt i ugnen!




utan tortilla            med tortilla
Kalorier 290.5           440.5
Protein 38.2              42.5
Kolhydrater 8.9        35.4
Fett 10.7                  13.2

Kommentarer