Biff wok med äggstekt råris

Så till dagens mat tips!!!! En riktigt god biff wok med äggstekt råris! Jag har precis kommit från ett hårt ben pass så jag ökade lite på kalorierna men har räknat ut hur mycket det blir om ni delar det på två portioner vilket är bara bra för då har ni mat till två dagar :)

150gr strimlad ryggbiff
2 ägg
50gr råris
30gr en liten halv skivad rödlök
50gr halv skivad rödpaprika
50gr skivad Zucchini
50gr riven morot
1/2 tesked grönsaksfond
1/2 tesked samba olek
1 tesked ajvar
1 hackad vitlöksklyfta
nypa mynta
nypa timjan
nypa rosmarin
nypa kanel
1 matsked soya glutenfri
1 matsked tomatpuré
peppar
örtsalt

Börja med att koka riset med 2dl vatten och grönsaksfond! I en warm wok börja med att steka löken, paprika och vitlök  i ca 30 sekunder, lägg i biffen och stek i ca 1 minut, lägg i morot och zucchini, stek i ca 1 minut till lägg i örterna, kryddorna, soya, tomatpuré och samba olek. Salta och peppra! Värm en panna, när den är varm ta av den från värmen och kläck i äggen rör om snabbt och rör i riset! Lägg upp på talriken med en klick ajvar på riset!



en portion               delat till 2 portioner
Kalorier 541.7                270.9
Protein 50                      25
Kolhydrater 47               23.5
Fett 15.9                        8

Kommentarer