Så till ännu ett goding jag lekt fram! Hittade en keto doughnut och va bara tvungen att prova på mitt eget lilla vis! Och jag lovar att jag var tvungen att räkna om kohydraterna några gången för att jag trodde inte det kunde bli så lågt! Så en helt prefekt snack till er på keto diet eller vill bara fuska i vardagen utan att få i er för mycket kolhydrater för fettet i den är kanske lite väl högt men det innehåller mest bra fett!
Hade jag haft doughnut formar som jag har på jobbet så hade det blivit riktiga doughnuts :)
Nästa gång kan jag prova med att bara använda protein som topping utan chokladen för att få ner fettet... Det kan nog bli att jag leker lite mer med receptet för att få ner fettet mer och öka på proteinet!
50gr mandelmjöl
1/4 tesked salt
1/4 tesked bikarbonat soda
1/4 tesked kanel
1/2 tesked vanilj arom ( om ni vill )
15gr 2 matskedar kakao
3 matskedar cenderel
50gr soya protein naturel
3 ägg sepererade
50gr becel
30gr Önos äpple mos
För toppingen
20gr ICAs 70% mörk choklad
15gr Fairing Sloow Protein choklad
1/2dl mat extra 4%
Blanda alla torra ingredienser i en skål. Vipsa alla blöta utom äggvitan i en skål och vispa till en jämn smet. vispa äggvitan tills den är hård. blanda i dem blöta i dem torra sen rör i äggvitan i resten av mixen. Dela upp mixen i 6 muffin formar. Sätt den i en förvärmd ugn på 200grader i ca 10 minuter. Gör stick testet kommer den ut rent så är den klar!
Till toppingen. Smält chokladen och mat extra och rör i protein pulvret! Bred på toppingen på doughnutarna!
Hade jag haft doughnut formar som jag har på jobbet så hade det blivit riktiga doughnuts :)
Nästa gång kan jag prova med att bara använda protein som topping utan chokladen för att få ner fettet... Det kan nog bli att jag leker lite mer med receptet för att få ner fettet mer och öka på proteinet!
50gr mandelmjöl
1/4 tesked salt
1/4 tesked bikarbonat soda
1/4 tesked kanel
1/2 tesked vanilj arom ( om ni vill )
15gr 2 matskedar kakao
3 matskedar cenderel
50gr soya protein naturel
3 ägg sepererade
50gr becel
30gr Önos äpple mos
För toppingen
20gr ICAs 70% mörk choklad
15gr Fairing Sloow Protein choklad
1/2dl mat extra 4%
Blanda alla torra ingredienser i en skål. Vipsa alla blöta utom äggvitan i en skål och vispa till en jämn smet. vispa äggvitan tills den är hård. blanda i dem blöta i dem torra sen rör i äggvitan i resten av mixen. Dela upp mixen i 6 muffin formar. Sätt den i en förvärmd ugn på 200grader i ca 10 minuter. Gör stick testet kommer den ut rent så är den klar!
Till toppingen. Smält chokladen och mat extra och rör i protein pulvret! Bred på toppingen på doughnutarna!
OMFG det ser kletigt, smarrigt och bara underbart ut ju =) JUM får väl ta och göra det ngn dag =)
SvaraRadera