Provade ett annat recept idag som jag hittade och som kräver mycket mer arbete! även om dom är goda så är dom förra godare! Men dem här innehåller inte så mycket fett!
70gr 2dl soya protein
65gr 1 dl vetemjöl special
2 teskedar torkad jäst
35gr becel
3 matskedar canderel
1 ägggula
2 äggvitor
1 1/2 matsked torkad mjölk pulver
1-2 dl vatten
1/2 av skruv korken av vanilj arom
Börja med att blötlägga jästen i halv dl vatten i ca 5 minuter! Lägg allt utom vattnet i en köks mixer sätt på låg fart och häll i jästblandningen sen häll i en dl vatten åt gången tills det blivit en jämn klump som inte klistrar mot sidorna! Lägg degen i en skål med smör på sidorna! Lått jäsa i 45minuter med en handduk över!
Dela upp degen i två delar och rulla ut i ca 1 cm tjock lek. Ta ca 40gr ca 12cm längd, 10st och gör en ring av det eller lägg dem i en doughnut form! Låt den jäsa i 45 minuter till med en handduk över!
Sätt in dem i en förvärmd ugn på 200 grader i ca 10 minuter!
Gör en glasyr av choklad eller vanilj!
Choklad:
10gr ICAs 70% mörk choklad
50gr mat extra 4%
(1/2 skopa whey 80 choklad)
Smält chokladen med mat extra ta bort från värmen och tillsätt protein
Vanilj:
1/2 skopa whey 80 vanilj
1/2 dl cola light
5gr gelatin pulver mix
Vips allt i ca 2 minuter!
När dougnutsen är färdiga ta ut dem och doppa dem ni vill ha i chokladen och låt dem svalna! Dem som ni vill ha med vanilj ska svalna lite sen doppas ett par gånger. Dom blir väldigt kladdiga även om dem är goda!
Per doughnut räknat på 10st utan glasyr
Kalorier 72.5
Protein 6.9
Kolhydrater 5.8
Fett 3.6
Med Choklad glasyr ca per st Med Vanilj glasyr ca per st
Kalorier 81.5 73.4
Protein 8.2 8.1
Kolhydrater 6.5 6.1
Fett 4.3 3.9
70gr 2dl soya protein
65gr 1 dl vetemjöl special
2 teskedar torkad jäst
35gr becel
3 matskedar canderel
1 ägggula
2 äggvitor
1 1/2 matsked torkad mjölk pulver
1-2 dl vatten
1/2 av skruv korken av vanilj arom
Börja med att blötlägga jästen i halv dl vatten i ca 5 minuter! Lägg allt utom vattnet i en köks mixer sätt på låg fart och häll i jästblandningen sen häll i en dl vatten åt gången tills det blivit en jämn klump som inte klistrar mot sidorna! Lägg degen i en skål med smör på sidorna! Lått jäsa i 45minuter med en handduk över!
Dela upp degen i två delar och rulla ut i ca 1 cm tjock lek. Ta ca 40gr ca 12cm längd, 10st och gör en ring av det eller lägg dem i en doughnut form! Låt den jäsa i 45 minuter till med en handduk över!
Sätt in dem i en förvärmd ugn på 200 grader i ca 10 minuter!
Gör en glasyr av choklad eller vanilj!
Choklad:
10gr ICAs 70% mörk choklad
50gr mat extra 4%
(1/2 skopa whey 80 choklad)
Smält chokladen med mat extra ta bort från värmen och tillsätt protein
Vanilj:
1/2 skopa whey 80 vanilj
1/2 dl cola light
5gr gelatin pulver mix
Vips allt i ca 2 minuter!
När dougnutsen är färdiga ta ut dem och doppa dem ni vill ha i chokladen och låt dem svalna! Dem som ni vill ha med vanilj ska svalna lite sen doppas ett par gånger. Dom blir väldigt kladdiga även om dem är goda!
Per doughnut räknat på 10st utan glasyr
Kalorier 72.5
Protein 6.9
Kolhydrater 5.8
Fett 3.6
Med Choklad glasyr ca per st Med Vanilj glasyr ca per st
Kalorier 81.5 73.4
Protein 8.2 8.1
Kolhydrater 6.5 6.1
Fett 4.3 3.9
Kommentarer
Skicka en kommentar