Kalkon quesadilla!

Så till dagens andra mat tips! Ska jag vara ärlig så vet jag inte varför jag inte äter den här mer ofta för den är grymt god och lätt att göra! Men där är ett litet trick hur man vänder den utan att den går i sönder men som jag kommer att förklara hur!

80gr 2st organic multigrain tortilla
30gr en stor matsked philadephia extra light 5%
1 matsked fettfri majonnäs
100gr hackad rökt kalkon
30gr 1/4 hackad rödlök
30gr 1/4 hackad rödpaprika
1 tesked persilja
30gr matlagnings ost 11%
5gr 1 tesked majsolja
5gr 1 tesked becel

Ni behöver två st stekpannor eller en stek panna och en stor tallrik!
Bred philadephian över en av tortillan, fördela rödlök, paprika, kalkon och persilja jämnt över hela! Lägg på osten jämnt över resten! Bred majonnäsen över andra tortillan och lägg på den över den andra! Sätt igång stekpannan och lägg i oljan och smöret, när smöret börjar små bubbla så sänk värmen och lägg i tortillan! Sätt på andra stekpannan som lock. efter ca 1 minut vänd botten av pannan ner mot tortillan och medan ni håller bägge stekpannorna så vänder ni dem snabbt runt om! Dra tortillan över tillbaka till den varma pannan och sätt på den på värmen igen med andra pannan som lock! Efter en minut så vänder du den igen och värmer den i ca en minut till! Lägg över den på en tallrik och dela den i fyra!





En hel portion              delat på två portioner
Kalorier 582.4                     291.2
Protein 45                           22.3
Kolhydrater 50.8                 25.4
Fett 12.5                             6.3

Kommentarer