Kalvpyttipanna med ägg

har varit så otroligt sugen på pyttipanna, och det är nästan det perfekta kvällsmålet om man nu inte överdoserar på potatis stekt i olja och socker bomben ketchup :)
Och för att få ner fettet lite till så har jag använt kalv som är lite magrare men kommer att räkna ut hur mycket en vanlig god biff innehåller om ni vill använda det istället!

halv 100gr tärnad bakpotatis
150gr tärnad kalvfilé
halv 50gr hackad lök
1 hackad vitlök
10gr 1 matsked tomatpuré
ett par nypor persilja
nypa paprika
1 tesked worcestershire sauce
örtsalt
peppar
2 ägg

Koka den tärnade potatisen i salt vatten i ca 5 minuter, Stek löken och vitlöken i ca 1 minut, lägg i den tärnade kalven, stek den i ca 2 minuter, blanda i tomatpurén, persilja, paprika, örtsalt, peppar.
Stek äggen genom att använda lite olja i en panna, kläck äggen i den kalla pannan, sätt igång värmen på högsta och när äggen börjar puttra så stäng av värmen och låt eftervärmen steka färdigt äggen. På så sätt får du perfekt stekta ägg utan den bruna kanten runt om!
När potatisen är klart så sila av dem och låt den stå i ca 1 minut för att avdunsta sista vätskan, blanda i pannan med kalven och tillsätt worcestershire sauce, smak sätt med örtsalt och peppar.



med kalv             med ryggbiff
Kalorier 402.2         429.2       
Protein 41.3            44
Kolhydrater 19.9     19.9
Fett 16.8                 18.6

Kommentarer