Fick ännu en snille blixt när jag var ute på min morgon promenad! Det är då jag brukar komma på dom bästa idéerna! Jag tog ett steg tillbaka för några veckor sen efter jag hade misslyckats med min förra protein bar och la kakorna på att marinera i bak huvudet och så helt plötsligt så slog det mig!!!! Jag lagade först en kaka men så kom jag på ide´n att jag skulle täcka den med en kräm för att öka protein halten ännu mer och göra den lite krämigare och snacka om vilket överraskning jag fick när den smakar nästan bättre än en vanlig choklad kaka och så är den nyttig och bombad med protein!!!! Och till att göra den bättre och mer fullfärdig i proteinet så har jag använt vassle, cassein, ägg och soya protein!
100gr Protein choklad
100gr whey 80 choklad
100gr soya protein neutral smak
100gr vetemjöl special
250gr 1 tub kesella vanilj
20 äggvitor
1 ägg
50gr Önos äpplemos
50gr becel
2 matskedar canderel
2 teskedar kanel
2 teskedar bakpulver
Till smeten!
100gr philadephia 5%
50gr Fairing Sloow Protein choklad
10gr gelatin pulvermix
2.5dl cola light
10gr kakao
Börja med kakan! Blanda med en köks mixer protein pulver, vetemjöl, kanel, bakpulver, canderel, kesella vanilj, äppelmos och becel. Kör på lägsta hastigheten tills allt är ordentligt blandat, häll i ägget och äggvitorna och öka farten tills det blir en jämn smet. Lägg i smeten på en form 32x22 cm med bakpapper i botten. Baka den i en förvärmd ugn på 125grader i ca 25 minuter. Ta ut den och låt den svalna!
Till smeten!
Blanda först förhand allt tills det blir en smet! Ta elvispen och vispa den i ca 1 minut tills det är en jämn smet!
Bred smeten över kakan lika jämnt överallt! Lägg hela formen i frysen och när den är frusen ta ut den låt den stå i ca 5-10 minuter sen dela den i 21 lika stora delar. 3 delar på den tjocka delen och 7 delar på den långa delen!
Den smakar bäst i rums temperatur eller från kylen men vänta helst efter ni är klara att låta den tina helt för den smakar inte så gott frusen men det är lättare att dela den halv frusen är kylskåps kall!
100gr Protein choklad
100gr whey 80 choklad
100gr soya protein neutral smak
100gr vetemjöl special
250gr 1 tub kesella vanilj
20 äggvitor
1 ägg
50gr Önos äpplemos
50gr becel
2 matskedar canderel
2 teskedar kanel
2 teskedar bakpulver
Till smeten!
100gr philadephia 5%
50gr Fairing Sloow Protein choklad
10gr gelatin pulvermix
2.5dl cola light
10gr kakao
Börja med kakan! Blanda med en köks mixer protein pulver, vetemjöl, kanel, bakpulver, canderel, kesella vanilj, äppelmos och becel. Kör på lägsta hastigheten tills allt är ordentligt blandat, häll i ägget och äggvitorna och öka farten tills det blir en jämn smet. Lägg i smeten på en form 32x22 cm med bakpapper i botten. Baka den i en förvärmd ugn på 125grader i ca 25 minuter. Ta ut den och låt den svalna!
Till smeten!
Blanda först förhand allt tills det blir en smet! Ta elvispen och vispa den i ca 1 minut tills det är en jämn smet!
Bred smeten över kakan lika jämnt överallt! Lägg hela formen i frysen och när den är frusen ta ut den låt den stå i ca 5-10 minuter sen dela den i 21 lika stora delar. 3 delar på den tjocka delen och 7 delar på den långa delen!
Den smakar bäst i rums temperatur eller från kylen men vänta helst efter ni är klara att låta den tina helt för den smakar inte så gott frusen men det är lättare att dela den halv frusen är kylskåps kall!
Kommentarer
Skicka en kommentar