Så till dagens mat tips!!!! Vad gör man om man vill imponera men fortfarande vill laga sund och gott!!! Jo man slår till med en rätt som min vän sent ska glömma! Och det skadar inte att det var efter träningen när man var extra hungrig. Och den tar fortfarande inte längre tid än var riset tar att bli färdig!
250gr kyckling i 6 skivor
60gr råris
120gr 6st grön sparris
50gr hackad rödlök
50gr hackad röd paprika
50gr blomkål
nypa timjan
nypa rosmarin
2 hackade vitlöks klyftor
1/2 tesked paprika
1 tesked samba olek
1/2 tesked grönsaks fond
ört salt
svart peppar
1 matsked balsamico vinäger
1/2 matsked kesella 1%
1+1 tesked 2+2gr majs olja
1+2dl vatten
Skiva sparrisen i tunna skivor så den blir 10cm lång, skivorna sparar du till kycklingen.
Sätt igång ugnen på 50grader. Fräs i en gryta med 1 tesked majsolja, hälften av paprika, löken och vitlöken i ca 1 minut, häll i råriset sen vattnet och grönsaks fonden. Sätt in grytan i ugnen men lock på i ca 20 minuter.
Fräs av resten av den skivade sparrisen, paprika, löken, vitlöken och kycklingen med 1 tesked majsolja i ca 2 minuter. Lägg till timjan, rosmarin, samba olek och parika med 1dl vatten och lått det små koka.
Undertiden koka blomkålen i en gryta med en sil hängande i grytan över vattnet med sparrisen i silen.
Ta ut blomkålen efter 5 minuter och lägg den i en blender med lite vatten och gör den till puré. Häll i purén i pannan med kycklingen och häll i balsamic vinäger och smaka av med örtsalt och svart peppar.
När riset är klart ta ut den från ugnen och lägg upp riset på tallriken, avlägsna kycklingen och lägg upp den på tallriken med den ångade sparrisen. Om såsen är vattnig så koka ner den lite och ta av den från värmen och vispa in kesella. Häll över såsen över kycklingen!
Kanske låter lite avancerat men vill ni imponera så får man ta i lite men det tar inte längre tid än 20-30 minuter.
250gr kyckling i 6 skivor
60gr råris
120gr 6st grön sparris
50gr hackad rödlök
50gr hackad röd paprika
50gr blomkål
nypa timjan
nypa rosmarin
2 hackade vitlöks klyftor
1/2 tesked paprika
1 tesked samba olek
1/2 tesked grönsaks fond
ört salt
svart peppar
1 matsked balsamico vinäger
1/2 matsked kesella 1%
1+1 tesked 2+2gr majs olja
1+2dl vatten
Skiva sparrisen i tunna skivor så den blir 10cm lång, skivorna sparar du till kycklingen.
Sätt igång ugnen på 50grader. Fräs i en gryta med 1 tesked majsolja, hälften av paprika, löken och vitlöken i ca 1 minut, häll i råriset sen vattnet och grönsaks fonden. Sätt in grytan i ugnen men lock på i ca 20 minuter.
Fräs av resten av den skivade sparrisen, paprika, löken, vitlöken och kycklingen med 1 tesked majsolja i ca 2 minuter. Lägg till timjan, rosmarin, samba olek och parika med 1dl vatten och lått det små koka.
Undertiden koka blomkålen i en gryta med en sil hängande i grytan över vattnet med sparrisen i silen.
Ta ut blomkålen efter 5 minuter och lägg den i en blender med lite vatten och gör den till puré. Häll i purén i pannan med kycklingen och häll i balsamic vinäger och smaka av med örtsalt och svart peppar.
När riset är klart ta ut den från ugnen och lägg upp riset på tallriken, avlägsna kycklingen och lägg upp den på tallriken med den ångade sparrisen. Om såsen är vattnig så koka ner den lite och ta av den från värmen och vispa in kesella. Häll över såsen över kycklingen!
Kanske låter lite avancerat men vill ni imponera så får man ta i lite men det tar inte längre tid än 20-30 minuter.
Kommentarer
Skicka en kommentar