Så till dagens mat tips!!! Väldigt lätt och gott och kan ätas både kall och varm!
150gr nötfärs
50gr matvete
50gr halv skivad lök
50gr ca halv handfull blomkål
50gr ca en handfull broccoli
1 hackad vitlök
50gr 3st halverade cocktail tomater
50gr philadephia extra light 5%
2gr 1 tesked sesamolja
10gr 1 matsked tomatpuré
20gr 1 matsked ajvar
nypa spiskummin
1 tesked torkad persilja delat på två
peppar
örtsalt
2.5 dl vatten
Börja med att rosta mat vete med sesamolja tills det börjar dofta nötter! Häll i varmt vatten och låt den puttra på medel värme i 12 minuter tills all vätska är borta. Lägg en sil över med broccoli och blomkål i och lägg över ett lock. när mat kornen är färdiga och vattnet borta så ska broccolin och blomkålen vara färdiga!
Stek lök, vitlök och nötfärsen i ca 5minuter, rör i tomtpurén, örterna och kryddorna ta bort den från värmen. När matkornen är färdiga så rör i grönsakerna, färsen och ajvar med tomaterna! Lägg mixen på en tallrik och en klick av philadephian!
150gr nötfärs
50gr matvete
50gr halv skivad lök
50gr ca halv handfull blomkål
50gr ca en handfull broccoli
1 hackad vitlök
50gr 3st halverade cocktail tomater
50gr philadephia extra light 5%
2gr 1 tesked sesamolja
10gr 1 matsked tomatpuré
20gr 1 matsked ajvar
nypa spiskummin
1 tesked torkad persilja delat på två
peppar
örtsalt
2.5 dl vatten
Börja med att rosta mat vete med sesamolja tills det börjar dofta nötter! Häll i varmt vatten och låt den puttra på medel värme i 12 minuter tills all vätska är borta. Lägg en sil över med broccoli och blomkål i och lägg över ett lock. när mat kornen är färdiga och vattnet borta så ska broccolin och blomkålen vara färdiga!
Stek lök, vitlök och nötfärsen i ca 5minuter, rör i tomtpurén, örterna och kryddorna ta bort den från värmen. När matkornen är färdiga så rör i grönsakerna, färsen och ajvar med tomaterna! Lägg mixen på en tallrik och en klick av philadephian!
Kommentarer
Skicka en kommentar