Stekt biff med klyftpotatis och en blomkåls, spenat puré!

Så till dagens mat tips! En super god men ändå väldigt kolhydrat fattig rätt!!!! Den kanske ser lite giftig ut men den smakar så gott att jag var tvungen att skrapa rent tallriken!!!
Hittade en ny leksak idag när jag drog ut på tiden för ett läkare besök, och tittade in i en hälsokost affär. Fann kokosfett som jag läst om på sistone att det ska vara bättre än olja för kroppen, så självklart måste jag helt enkelt leka lite! Så mer recept lär komma med kokosfett i!

100gr - 200gr ryggbiff
100gr en mellan stor klyftad potatis
100gr blomkål
50gr fryst spenat
10gr hackad lök
10gr en nypa alfalfa groddar
50gr 1/2dl matextra
8gr 1 1/2 tesked kokosfett delat på 3+5gr
vitlökspulver
timjan
örtsalt
svartpeppar
havssalt
1 1/2dl vatten

Värm ugnen på 200gr och lägg klyftpotatisen på en plåt med 3gr 1/2 tesked kokosfett och krydda med timjan, vitlökspulver och örtsalt! Desto tunnare klyftor desto snabbare går det att baka potatisen! Det tar ca 15 minuter!
Lägg i hackad blomkål, spenat, lök, vitlökspulver, timjan, matextra och vatten i en gryta och lått det puttra i ca 10 minuter. Lägg i biffen i en varm stekpanna med kokosfett och sänk till medel värme, stek biffen i ca 5 minuter beroende på tjock lek. Vänd varje minut!
När blomkålen är färdig kokt, så lägg allt i en blender och gör puré av allt!
När biffen är färdig lägg den på en tallrik och låt den vila i ett par minuter, medan du lägger upp purén och potatisen på en annan tallrik, lägg sen över biffen på purén men alfalfa groddarna på biffen!



Med 100gr biff          200gr biff
Kalorier 311.9             434.9
Protein 26.7                48.5
Kolhydrater 20.9         20.9
Fett 12.5                     16.4

Kommentarer