Så här kommer ett till mat tips!!!
Som vanligt har jag så många ide´r som studsar runt i huvudet och jag vet inte alltid vad jag ska välja och när jag väl väljer något av dom och går till affären så spånar jag vidare och hittar något på annat att laga... Vad jag försöker säga att det finns inga begränsningar inom matlagning det enda som hindrar dig är din egen fantasi och vad är det värsta som kan hända om ni lagar en dålig rätt????
Jo den smakar inte bra och ni får en dålig måltid men så vet ni det till nästa gång att den kombinationen inte smakade bra så då går ni vidare och lagar något annat.. ibland räcker det med att ändra en krydda för att få en hel ny rätt!
Men så kommer vi till dagens mål! Det började med att jag var sugen på pyttipanna men någonstans på vägen så byttes köttet ut mot kyckling och potatisen byttes ut mot sötpotatis och så helt plötsligt blev den stuvad!!!!
150gr en stor tärnad sötpotatis
150gr tärnad kyckling
50gr halv hackad lök
1 hackad vitlöks klyfta
1dl mat extra 4%
1 matsked tomatpuré
1 ägg
nypa torkad persilja
nypa cayennepeppar
nypa paprika
peppar
örtsalt
Tärna sötpotatisen ca 1cm tjocka lägg dom i en kastrull, sätt igång värmen och häll över kokande vatten, låt dom koka i 4minuter, sila potatisen och låt dom ånga av sig. Fräs av löken, vitlöken, persilja, cayennepeppar i ca 1minut, lägg i den tärnade kycklingen och stek dem i ca 2minuter till, lägg i potatisen och häll i mat extra, sänk värmen och låt den sjuda tills den är tjock nog. Stek av ägget i en panna. Ta lite olja sätt igång värmen på max, kläck i ägget när pannan är kall, lått den stigande värmen steka ägget, när det börjar puttra, stänger ni av värmen och låter eftervärmen steka klart ägget. På så sätt slipper ni den brända kanten runt ägget och ni får ett perfekt stekt ägg!
Kalorier 496.5
Protein 41.5
Kolhydrater 47.8
Fett 15
Som vanligt har jag så många ide´r som studsar runt i huvudet och jag vet inte alltid vad jag ska välja och när jag väl väljer något av dom och går till affären så spånar jag vidare och hittar något på annat att laga... Vad jag försöker säga att det finns inga begränsningar inom matlagning det enda som hindrar dig är din egen fantasi och vad är det värsta som kan hända om ni lagar en dålig rätt????
Jo den smakar inte bra och ni får en dålig måltid men så vet ni det till nästa gång att den kombinationen inte smakade bra så då går ni vidare och lagar något annat.. ibland räcker det med att ändra en krydda för att få en hel ny rätt!
Men så kommer vi till dagens mål! Det började med att jag var sugen på pyttipanna men någonstans på vägen så byttes köttet ut mot kyckling och potatisen byttes ut mot sötpotatis och så helt plötsligt blev den stuvad!!!!
150gr en stor tärnad sötpotatis
150gr tärnad kyckling
50gr halv hackad lök
1 hackad vitlöks klyfta
1dl mat extra 4%
1 matsked tomatpuré
1 ägg
nypa torkad persilja
nypa cayennepeppar
nypa paprika
peppar
örtsalt
Tärna sötpotatisen ca 1cm tjocka lägg dom i en kastrull, sätt igång värmen och häll över kokande vatten, låt dom koka i 4minuter, sila potatisen och låt dom ånga av sig. Fräs av löken, vitlöken, persilja, cayennepeppar i ca 1minut, lägg i den tärnade kycklingen och stek dem i ca 2minuter till, lägg i potatisen och häll i mat extra, sänk värmen och låt den sjuda tills den är tjock nog. Stek av ägget i en panna. Ta lite olja sätt igång värmen på max, kläck i ägget när pannan är kall, lått den stigande värmen steka ägget, när det börjar puttra, stänger ni av värmen och låter eftervärmen steka klart ägget. På så sätt slipper ni den brända kanten runt ägget och ni får ett perfekt stekt ägg!
Kalorier 496.5
Protein 41.5
Kolhydrater 47.8
Fett 15
Kommentarer
Skicka en kommentar