Tomat och spenat brasserad biff med couscous! Allt i en panna!

Så till dagens mat tips! kände suget efter brasserad biff med tomat och spenagr 1 mat när jag var på gymmet och tänkte att det är en perfekt lat rätt för den är lätt att laga och ni behöver bara en stekpanna....

100-200gr ryggbiff delat i 100gr steks
50gr couscous
100gr krossad tomat
50gr frusen spenat
50gr halv hackad lök
1 hackad vitlök
20gr 1 matsked tomatpuré
20gr 1 matsked mini fraiche 5%
1/2 dl vatten
1/2 tesked grönskasfond
nypa torkad basilika
nypa torkad timjan
nypa paprika
peppar
örtsalt

Lägg i löken, vitlöken och biffen i en varm panna. Stek biffen ca 20-30 sekunder på varje sida så den blir brun. Häll i krossade tomaten, tomatpurén, spenaten, vatten, grönsaksfonden och kryddorna. Låt det puttra på medel värme i ca 10-15 minuter, häll i couscous och ta av pannan från värmen blanda i mini fraichen och låt den stå i ca 5 minuter. Servera!






Med 100gr stek            med 200gr stek
Kalorier 382.1                  505.1
Protein 32.1                     53.9
Kolhydrater 46.7              46.7
Fett 5.8                            9.7

Kommentarer