Vegetarisk keto pizza!

Jag har gjort en pizza med biff och en med kalkon så klart ska jag göra en vegetarisk!!!!

100gr blomkål
30gr tomatpuré
10gr baby spenat
20gr 1/2 ägg
40gr 1 helt ägg
20gr mandelmjöl
20gr matlagningsost 11%
30gr mozzarella
örtsalt
vitlökspulver
oregano

Koka blomkålen i ca 6-8 minuter. Sila dem och låt det ånga av ett par minuter. Riv blomkålen i en skål och blanda i 1/2 ägg, mandelmjöl, 20gr riven ost 11%, örtsalt, vitlök och oregano. Spreja en plåt med olja. ( jag använde silikonmatta ) bred ut och forma mixen till en rund form!




Baka den i en för värmd ugn på 200grader i 15 minuter. När pizza botten är klar så ta ut den och bred tomatpuré jämnt över hela, lägg på spenat och mozzarella jämnt över hela, krydda med vitlökspulver, oregano och örtsalt! Sätt tillbaka pizzan i ugnen på grill och baka av den till den är jämn brun! Det tar ca 5-8 minuter!
Under tiden värm upp en gryta med ca 1/2 liter vatten och en matsked vinäger. Det ska inte koka utan precis innan det kokar sänk värmen lite och rör om med en sked så det blir en virvel, kläck i ägget och rör om med skeden utan att röra ägget. låt den snurra runt i ca 5minuter sen ta ut den och lägg den på pizzan!



Kalorier 360.8
Kolhydrater 25.4
Protein 7.1
Fett 25

Kommentarer