Äggröra med fetaost!

Så till det lätta mellanmålet! Ägg är en av dom bästa protein källorna som finns och alla har gjort äggröra förr men precis som jag så har dom flesta alltid bränt botten vilket gör det mindre roligt att äta och att diska upp efteråt! Tänkte ge några enkla tips för att röra ihop äggröran så den inte bränns!

5ägg
10gr 1 matsked matextra 4%
30gr fetaost 10%
1 cocktailtomat
nypa cayeenepeppar
nypa persilja
örtsalt
svartpeppar

Kläck äggen med matextra och kryddorna i en kall gryta. Sätt på den på full värme och med en visp rör runt hela tiden. När ni märker att grytan börjar bli varm så sänk värmen till medel värme och fortsätt vispa så röran inte sätter sig i grytan! Efter ca 1 minut så börjar röran stelna. Stäng av värmen och fortsätt röra runt tills röran är nästan helt stel. Ta av den från värmen och låt den stå i ca 3 sekunder. Lägg allt på en talrik!




Hela portionen       delat på två potioner
Kalorier 345,2               172,6
Protein 34,8                   17,4
Kolhydrater 0,8              0,4
Fett 26,1                        13

Kommentarer