Fick tipset ett tag sen att det fanns kvarg med yoghurt på LIDL, så självklar var jag tvungen prova den. Den smakar som yoghurt så den är helt ok... Men så funderade jag på vad jag skulle ha till och tänkte att det var länge sen jag hade rabarber så det blev en kräm med färska jordgubbar som blev ett underbart gott och lätt kvällsmål.
100gr rabarber
10gr 1 matsked honung
2 matskedar canderel sötningsmedel
ett par droppar vanilj arom
1/2dl matlagning vitvin
1/2dl vatten
nypa salt
250gr 1 burk kvarg med yoghurt. Milbona
50gr 3st jordgubbar
Skala rabarbern och tärna dom grovt. Lägg dem i kastrull med resten och låt den små koka i ca 5 minuter. Ta av kastrullen från värmen och mixa den med en stavmixer. Häll över krämen i en skål och ställ in den i kylen för att svala i ca 15 minuter.Servera med yoghurten och jordgubbarna.
Nu gjorde jag en dubbel laddning för en annan dag, men ni kan lika gärna göra en laddning på 1kg och frysa in i mindre portioner så har ni till senare tillfälle.
10gr 1 matsked honung
2 matskedar canderel sötningsmedel
ett par droppar vanilj arom
1/2dl matlagning vitvin
1/2dl vatten
nypa salt
250gr 1 burk kvarg med yoghurt. Milbona
50gr 3st jordgubbar
Skala rabarbern och tärna dom grovt. Lägg dem i kastrull med resten och låt den små koka i ca 5 minuter. Ta av kastrullen från värmen och mixa den med en stavmixer. Häll över krämen i en skål och ställ in den i kylen för att svala i ca 15 minuter.Servera med yoghurten och jordgubbarna.
Nu gjorde jag en dubbel laddning för en annan dag, men ni kan lika gärna göra en laddning på 1kg och frysa in i mindre portioner så har ni till senare tillfälle.
Kommentarer
Skicka en kommentar