Så till dagens mattips! Här kommer ännu en riktigt god och lätt mål som fyller utan att innehålla för mycket kolhydrater och med bra fett! Nu är det ingen riktig hummus med så nära man kan komma utan att använda tahini, men jag hänvände sesamolja istället!
100 eller 200gr nötfärs
10gr halv matsked tomatpuré
nypa timjan
nypa rosmarin
nypa vitlökspulver
örtsalt
peppar
2gr kokosfett
50gr kokta kikärter
1 tesked citron juice
halv vitlöksklyfta
2gr sesamolja
örtsalt
peppar
1 tesked vatten
100gr blomkål
100gr 1dl mat extra 5%
10gr riven matlagnings ost 11%
halv hackad vitlöksklyfta
1 lagerblad
halv dl vatten
örtsalt
pepparmix
mixsallad
1 cocktail tomat
Lägg allt som hör till pannbiffen förutom kokosfettet i en skål och blanda om ordentligt. Forma två 100gr biffar och stek av dom med kokosfett i ca 5 minuter. Undertiden kokar ni allt på medium värme som hör till blomkålen men lämnar osten till sist. När vätskan är ner kokt så blandar ni osten och tar av den från värmen det tar ca 5 minuter.
Ta allt som hör till hummusen och gör puré av det.
100 eller 200gr nötfärs
10gr halv matsked tomatpuré
nypa timjan
nypa rosmarin
nypa vitlökspulver
örtsalt
peppar
2gr kokosfett
50gr kokta kikärter
1 tesked citron juice
halv vitlöksklyfta
2gr sesamolja
örtsalt
peppar
1 tesked vatten
100gr blomkål
100gr 1dl mat extra 5%
10gr riven matlagnings ost 11%
halv hackad vitlöksklyfta
1 lagerblad
halv dl vatten
örtsalt
pepparmix
mixsallad
1 cocktail tomat
Lägg allt som hör till pannbiffen förutom kokosfettet i en skål och blanda om ordentligt. Forma två 100gr biffar och stek av dom med kokosfett i ca 5 minuter. Undertiden kokar ni allt på medium värme som hör till blomkålen men lämnar osten till sist. När vätskan är ner kokt så blandar ni osten och tar av den från värmen det tar ca 5 minuter.
Ta allt som hör till hummusen och gör puré av det.
Kommentarer
Skicka en kommentar