Så till dagens andra mattips! Idag är verkligen en torsk dag! Jag vet inte varför jag inte äter fisk oftare för det är så gott och lätt.
140gr torsk
3gr becel smör
3gr kokosfett
1/2 dl matlagnings vitvin
1 matsked vitvinsvinäger
100gr tärnad potatis
100gr kokta kikärter
10gr 1 matsked hackad lök
10gr skivad paprika
1 hackad vitlöksklyfta
nypa persilja
nypa dill
1/2 tesked senap
50gr kesella 1%
örtsalt
peppar
Koka den tärnade potatisen i saltat vatten i ca 15 minuter. Blanda allt som hör till potatis salladen förutom paprikan som ni sparar till sist.
Lägg torsken som ni kryddat med salt och peppar på båda sidorna i en varm stekpanna med becel och kokosfett och skaka pannan så torsken inte sätter sig. Stek den ca 2 minuter sen vänd den och gör samma sak igen. Efter ca 2 minuter häll i vitvinet och vitvinsvinäger och lått det ånga till i ca 30 sekunder. Ta av pannan från värmen och placera torsken på en tallrik. Häll i resten av vätskan och skrapa av pannan som kan ha fastnat i salladen.
140gr torsk
3gr becel smör
3gr kokosfett
1/2 dl matlagnings vitvin
1 matsked vitvinsvinäger
100gr tärnad potatis
100gr kokta kikärter
10gr 1 matsked hackad lök
10gr skivad paprika
1 hackad vitlöksklyfta
nypa persilja
nypa dill
1/2 tesked senap
50gr kesella 1%
örtsalt
peppar
Koka den tärnade potatisen i saltat vatten i ca 15 minuter. Blanda allt som hör till potatis salladen förutom paprikan som ni sparar till sist.
Lägg torsken som ni kryddat med salt och peppar på båda sidorna i en varm stekpanna med becel och kokosfett och skaka pannan så torsken inte sätter sig. Stek den ca 2 minuter sen vänd den och gör samma sak igen. Efter ca 2 minuter häll i vitvinet och vitvinsvinäger och lått det ånga till i ca 30 sekunder. Ta av pannan från värmen och placera torsken på en tallrik. Häll i resten av vätskan och skrapa av pannan som kan ha fastnat i salladen.
Kommentarer
Skicka en kommentar