Så till dagens mattips! Jag gjorde biff och feta ost limpa häromdagen till några vänner och tänkte på om jag skulle göra en nyttig version av den. Vilket blev nästan så god. :)
200gr nötfärs
30gr fetaost 10%
nypa timjan
nypa basilika
20gr 1 matsked öl BBQ SE RECEPT eller tomat puré
nypa örtsalt
nypa malen svartpeppar
3gr kokosfett
20gr 1 matsked philadephia 5%
20gr 1 matsked fettfri majonnäs
1 tesked vitlökspulver
nypa cayennepeppar
1 tesked vatten
50gr strimlad isberg sallad
50gr 3 st cocktail tomater
20gr 1 matsked mango chutney SE RECEPT
Blanda allt till färsen ordentligt utom fetaosten och kokosfettet, Dela upp så du har en stor bit och en mindre, rulla båda så dom blir lika långa. Forma den stora så där är en skåra i mitten och lägg i fetaosten, sen lägg över den mindre biten och tryck ihop bitarna med fingrarna sen rulla limpan så den blir jämn. Lägg den i en varm stekpanna med kokosfett. Sänk värmen och låt den stekas medan ni rullar den i stekpannan så den blir jämnt stekt. Det tar ca 10minuer. Ta av den från pannan och låt den vila i ett par minuter innan ni skär den.
Blanda allt till vitlöks dressingen och servera allt på en tallrik.
200gr nötfärs
30gr fetaost 10%
nypa timjan
nypa basilika
20gr 1 matsked öl BBQ SE RECEPT eller tomat puré
nypa örtsalt
nypa malen svartpeppar
3gr kokosfett
20gr 1 matsked philadephia 5%
20gr 1 matsked fettfri majonnäs
1 tesked vitlökspulver
nypa cayennepeppar
1 tesked vatten
50gr strimlad isberg sallad
50gr 3 st cocktail tomater
20gr 1 matsked mango chutney SE RECEPT
Blanda allt till färsen ordentligt utom fetaosten och kokosfettet, Dela upp så du har en stor bit och en mindre, rulla båda så dom blir lika långa. Forma den stora så där är en skåra i mitten och lägg i fetaosten, sen lägg över den mindre biten och tryck ihop bitarna med fingrarna sen rulla limpan så den blir jämn. Lägg den i en varm stekpanna med kokosfett. Sänk värmen och låt den stekas medan ni rullar den i stekpannan så den blir jämnt stekt. Det tar ca 10minuer. Ta av den från pannan och låt den vila i ett par minuter innan ni skär den.
Blanda allt till vitlöks dressingen och servera allt på en tallrik.
Kommentarer
Skicka en kommentar