Choklad fudge glass.

Fick en idé för ett par dagar sen på en glass från ett forum som jag tänkte jag skulle testa men som vanligt så spann jag vidare när jag gjorde en maräng på jobbet, och igen började min hjärna att gå på hög varv! Vad händer om jag gör så istället för så här, men använder det istället för detta.. och så vidare... Oftast hänger jag inte med själv när maskineriet går på högvarv haha!

100gr 1dl äggvita
1/2dl canderel
5gr 1teskedar maizena
1 tesked citron juice

150gr kesella 1%
60gr 2 skopor BSN Dessert protein choklad fudge
( om ni använder ett annat protein så kommer kolhydraterna vara lägre )

Börja med att koka upp en kastrull med vatten. Ta skålen från köksmixern, med äggvitan, maizenan, citron och canderel i, och sätt över den kastrullen och med en elvisp, vispa hårt i ca 3-4 minuter. Ta bort den från kastrullen och placera den i köksmixerna och sätt på vispen på full fart och vispa i ca 5 minuter tills marängen har svalnat. Du sa kunna hålla skålen upp och ner utan att vitan rinner ut.
Rör ihop kesella och proteinet till en smet. Rör i marängen i smeten och rör om försiktigt tills allt är upplöst. Dela upp i tre formar och frys dem.

Ta ut dem efter minst fyra timmar och låt dem stå i 5 minuter. Den är väldigt tung och chokladig om man kan säga så haha.










Per glass              per 100gr
Kalorier 164,9        154,6
Protein 23,7           22,3
Kolhydrater 10,4    9,7
Fett 3,3                 3,1

Kommentarer