Choklad och mandelglass!

Gjorde den här glassen för några dagar sen och även om jag misslyckades med smaken så lyckades jag ändå om man nu kan säga så. För jag vet vad jag gjorde för fel och det var att ha i för mycket mandel arom, vilket gjorde att den fick en kemisk eftersmak.
Konstistensen blev väldigt bra och smaken utöver det blev riktigt bra. Men eftersom den saknar både socker och fett så blir den hård i frysen så det är nödvändigt att låta den stå ute ett litet tag innan den kan serveras.

60gr 3 äggula
1/2 dl canderel
100gr 3 äggvita
1/2dl canderel
150gr kesella
250gr mat extra 4%
60gr 2 skopor choklad protein Ferrings slow casein
1 påse gelatinpulver mix
Två droppar mandelarom
20gr riven mörk choklad 70%
20gr grovt hackad mandel

Ta skålen från köksmixern med äggula, och canderel och sätt den över en gryta med kokande vatten, sänk värmen så det bara ångar. Vispa med en el-visp tills den blir en tjock massa. Du ska kunna doppa en sked, ta upp den och forma en 8 av äggmassa. Sättskålen i köksmixern och vipsa massan kall.

Vipsa äggvitan och canderel tills den blir hård.

Vipsa kesella, matextra, protein pulver, madelarom och gelatinpulver mix i 2 minuter. Rör i massan i ägggulan se rör i äggvitan och sist den riva chokladen. Häll i massan i en form och fördela mandel bitarna på toppen sen frys den.











Per 100gr
Kalorier 146,4
Protein 14,6
Kolhydrater 4,5
Fett 7,7

Kommentarer