Synden den som ger sig!!! Lyckades verkligen med glassen det tredje försöket. Den fösta som jag la upp igår blev helt ok, bara väldigt tung. Den andra blev bra men fick i förmycket mandel arom i så den fick en kemisk eftersmak, men även om den inte smakade bra så blev den bra så den kommer jag lägga upp senare...
Så tredje försöket blev lite mer avancerat. Jag funderade på hur jag brukar göra glass. Har flera olika metoder att gå efter så jag gick efter en av mina lat recept och gjorde om det lite :)
40gr 1 äggula
250gr 1st mat extra 4%
10gr honung
1/2 dl canderel
1 matsked Favorit gelatin pulver
250gr kesella vanilj 7,5% ( eller kesella 1%)
60gr 2 skopor choklad protein Ferrings slow casein
Ett par droppar vaniljarom
140gr 4st äggvitor
1/2dl canderel
nypa salt
Börja med att blötlägga gelatin pulvret i mat extran i ca 5 minuter. Häll i honung och canderel och värm upp mat extran till nästan kok punkten. Häll i mixen i en köksmixer, sätt igång med vispen och på medelfart häll i äggulan. Låt den köra i ett par minuter.Häll i kesellan, vaniljarom och proteinpulvret och vipsa den kall i ca 5 minuter.
Vipsa äggvitan, canderel och salt i en annan skål tills den är hård.
Rör i äggvitan för hand i mixen och häll över den i en form sen frys in den.
Jag använde kesella vanilj men ni kan säkert använda kesella 1%, det kommer jag göra nästa gång, för den blev såååååå god och kommer helt klart prova med andra smaker!
Ta ut den ca 5-10 minuter innan använding så den tinar och blir lite mjuk!
3,5
Per 100gr per 100gr med kesella 1%
Kalorier 133,7 105,5
Protein 12,2 13,9
Kolhydrater 8,4 4,3
Fett 5,8
Så tredje försöket blev lite mer avancerat. Jag funderade på hur jag brukar göra glass. Har flera olika metoder att gå efter så jag gick efter en av mina lat recept och gjorde om det lite :)
40gr 1 äggula
250gr 1st mat extra 4%
10gr honung
1/2 dl canderel
1 matsked Favorit gelatin pulver
250gr kesella vanilj 7,5% ( eller kesella 1%)
60gr 2 skopor choklad protein Ferrings slow casein
Ett par droppar vaniljarom
140gr 4st äggvitor
1/2dl canderel
nypa salt
Börja med att blötlägga gelatin pulvret i mat extran i ca 5 minuter. Häll i honung och canderel och värm upp mat extran till nästan kok punkten. Häll i mixen i en köksmixer, sätt igång med vispen och på medelfart häll i äggulan. Låt den köra i ett par minuter.Häll i kesellan, vaniljarom och proteinpulvret och vipsa den kall i ca 5 minuter.
Vipsa äggvitan, canderel och salt i en annan skål tills den är hård.
Rör i äggvitan för hand i mixen och häll över den i en form sen frys in den.
Jag använde kesella vanilj men ni kan säkert använda kesella 1%, det kommer jag göra nästa gång, för den blev såååååå god och kommer helt klart prova med andra smaker!
Ta ut den ca 5-10 minuter innan använding så den tinar och blir lite mjuk!
3,5
Per 100gr per 100gr med kesella 1%
Kalorier 133,7 105,5
Protein 12,2 13,9
Kolhydrater 8,4 4,3
Fett 5,8
Kommentarer
Skicka en kommentar