Grillad rostbiff, broccoli och paprika med potatisgratäng och kesella

Så till dagens mattips. En vän sa till mig att jag använder för många konstiga ingredienser i mina recept så idag tänkte jag göra det enkelt.
Älskar att få kommentarer på hur jag kan förbättra bloggen och lägga upp recept på vad ni vill ha. Men till mitt försvar så när jag tar bort grädde och fett så måste jag ersätta med något annat och lura smaklökarna med att genom använda fler örter och kryddor plus alla andra vapen jag kan hitta för att vinna kriget mot den feta maten... Å andra sidan så har smaker alltid varit min styrka och vem som helst kan lägga upp dom gamla vanliga husmanskost recepten men inte alla kan göra dom annorlunda och spännande och det är det jag försöker att göra...
Min jakt på att hitta något nytt och roligt slutar aldrig och jag älskar att experimentera.

Den här rätten är egentligen för två personer men eftersom jag är odödlig och kände idag att jag behövde en protein bomb och lite extra energi så slukade jag den helt själv... Och så är jag helt själv så har man ingen att dela med så får man dela med sig själv haha...

Borde haft en varnings notering i början att detta kan gå djupt haha

100gr tunt skivad potatis
15gr hackad lök
1st hackad vitlök
nypa timjan
nypa persilja
örtsalt
svartpeppar
10gr riven ost 10%
1 dl matlagningsvitvin
1/2 matextra 4%

300gr skiva rostbiff
40gr broccoli
30gr grön paprika
30gr 1 stor matsked kesella 1%

Tricket med att skiva potatisen tunt är att använda en ost hyvel eller först skära av en bit som sen används så potatisen inte rullar runt så det gör det lättare att skära tunna skivor. Fräs av löken och vitlöken i ca 30sekunder sen lägg till potatisen och stek dem i ca 30 sekunder till under omrörning. Häll i vitvinet och låt den kokas ner tills det är nästan inget kvar det tar 1-2minuter. Häll i matextra och kryddorna. lått den kokas ner igen till den är nästan ingen vätska kvar. Häll i osten och låt den smälta. Ta av grytan från värmen. Lägg folie i två ugns säkra koppar och fördela potatisen till båda. Sätt i dem i ugnen på 200gr i ca 20 minuter.

Notering: vill ni göra det i grytan kan ni tillsätta ca 2dl vatten efter matextran har kokats ner och låta den koka klart i grytan tills vätskan är borta, det tar ca 10minuter.

Om ni inte har ett stekjärn kan ni använda en stekpanna. Stek grönsakerna med rostbiffen, vände den 4 gånger med ca 2 minuter mellan varje vändning. Salt och peppra biffen varje vändning och till sist grönsakerna. Ta av biffen och låt den vila i ett par minuter innan ni serverar den med kesella på toppen av biffen.








Delat på serveringar,     för oss odödliga 1 portion
Kalorier 272,5                      545
Protein 37,7                         75,3
Kolhydrater 10,9                  21,5
Fett 7,2                               14,4

Kommentarer