Så till ännu ett mattips! Detta är en lätt och god rätt som inte kan gå fel. Jag har panerat burgaren med chia frön men det behöver ni inte göra.
Lax burgare
150gr lax
30gr vetegroddar
1 ägg sepererade
1 tesked dill
citron peppar
örtsalt
50gr het tomatkompott (du hittar receptet i bloggen)
50gr frusen spenat
1 kokt ägg
5gr kokosfett
Börja koka ägget i kallt vatten med lock. När vattnet börjar koka, stäng av värmen och låt den stå.
Vispa äggvitan tills den är hård. Krossa laxen ordentligt med en gaffel, häll i vetegroddarna, ägggulan, kryddorna. blanda i den vispade äggvitan till sist. Forma till en burgare, den kan vara väldigt blöt men det är ok.
Värm upp en stekpanna med kokosfett, när panna är varm lägg i burgaren medans ni skakar pannan lätt så den inte fastnar. Stek den i ca 1 minut, vänd på den och skaka pannan igen så den inte fastnar. stek i ca 1 minut, sen lägg i spenaten i pannan. När spenaten är färdig, salta och peppra sen är den klar.
Lax burgare
150gr lax
30gr vetegroddar
1 ägg sepererade
1 tesked dill
citron peppar
örtsalt
50gr het tomatkompott (du hittar receptet i bloggen)
50gr frusen spenat
1 kokt ägg
5gr kokosfett
Börja koka ägget i kallt vatten med lock. När vattnet börjar koka, stäng av värmen och låt den stå.
Vispa äggvitan tills den är hård. Krossa laxen ordentligt med en gaffel, häll i vetegroddarna, ägggulan, kryddorna. blanda i den vispade äggvitan till sist. Forma till en burgare, den kan vara väldigt blöt men det är ok.
Värm upp en stekpanna med kokosfett, när panna är varm lägg i burgaren medans ni skakar pannan lätt så den inte fastnar. Stek den i ca 1 minut, vänd på den och skaka pannan igen så den inte fastnar. stek i ca 1 minut, sen lägg i spenaten i pannan. När spenaten är färdig, salta och peppra sen är den klar.
Kommentarer
Skicka en kommentar