Kort och gott så blev jag helt enkelt sugen på torsk och efter jag kollat igenom vilka havre sorter som innehåller mest protein så blev det en ljumen mathavresallad.
150gr tärnad torsk
50gr 1dl mathavre
50gr riven broccoli
50gr riven morot
25gr 1/4dels hackad lök
1 hackad vitlöksklyfta
1 tesked dill
1 tesked persilja
1 tesked citronjuice
2gr kokosfett
1 kokt ägg
20gr 1 matsked kesella 1%
citronpeppar
salt
2dl vatten
Börja med att fräsa av löken, vitlöken och örterna med kokosfett i ca 30 sekunder, häll i mathavren och fräs av den i ca 30 sekunder, häll i vattnet och låt den små koka på medel värme i ca 6minuter.
Efter 6minuter blanda i broccoli och morot. Låt den små koka i ca 5 minuter tills vätskan är borta. Ta av den från värmen och lägg i den tärnade torsken och sätt på ett lock. Låt den stå och dra i ca 3-4minuter. Krydda med citronjuice, citronpeppar och salt.
Ta det kokta ägget och lägg den i en blender med kesella och gör kräm av den. Lägg salladen på en tallrik och krämen på toppen.
150gr tärnad torsk
50gr 1dl mathavre
50gr riven broccoli
50gr riven morot
25gr 1/4dels hackad lök
1 hackad vitlöksklyfta
1 tesked dill
1 tesked persilja
1 tesked citronjuice
2gr kokosfett
1 kokt ägg
20gr 1 matsked kesella 1%
citronpeppar
salt
2dl vatten
Börja med att fräsa av löken, vitlöken och örterna med kokosfett i ca 30 sekunder, häll i mathavren och fräs av den i ca 30 sekunder, häll i vattnet och låt den små koka på medel värme i ca 6minuter.
Efter 6minuter blanda i broccoli och morot. Låt den små koka i ca 5 minuter tills vätskan är borta. Ta av den från värmen och lägg i den tärnade torsken och sätt på ett lock. Låt den stå och dra i ca 3-4minuter. Krydda med citronjuice, citronpeppar och salt.
Ta det kokta ägget och lägg den i en blender med kesella och gör kräm av den. Lägg salladen på en tallrik och krämen på toppen.
Kommentarer
Skicka en kommentar