Biff med trio av kantareller: kantarellrödvinsås, kantarellpaj, kantarell och spenat fylld minutbiff. Avancerad

Har semester denna veckan så det blir en liten varning på denna rätten. Den kan vara lite avancerad men den är sexigt god och väldigt låg i kolhydrater så bli inte rädda för det är den perfekta rätten ni slänger upp till det tillfälle ni vill imponera för den har en sex faktor som går långt över gränserna. Ha nu lite tålamod i hur jag förklarar hur ni ska gå tillväga för jag är inte helt säker på hur det gick till för jag hamnade lite i en dvala och det blev som det blev.

180gr 2 skivor minutbiff
50gr kantareller
40gr 1st hackad schalottenlök
1 hackad vitlök
5gr 1 tesked becel smör

Pajdeg
20gr 1/2 dl rågmjöl
15gr kokosfett
nypa salt
1 tesked vatten

Pajfyllning
25gr 1/2 ägg
10gr mat extra 4%
5gr matlagnings ost 11%
nypa salt
nypa malen svart peppar
1/3 del kantarell mix ( se nedan )

Kantarellrödvins sås
1/2 dl matlagringsrödvin
50gr 1/2dl mat extra 4%
1 blad salvie
1/3 del kantarell mix
salt
malen svart peppar

Kantarell och svampfyllning
1/3 del svamp mix
20gr spenat
3gr solrosfrön
5gr 1 tesked rapsolja
1 blad salvie
salt
malen svartpeppar

Börja med att göra pajdegen. Blanda rågmjölet och den rumstempererade kokosfettet, häll i en tesked vatten och knåda den till en deg. Rulla den till en boll och lägg in den i kylen i ca 20 minuter.

Fördela degen jämnt i en form med antingen har smörats eller sprejats med fettspray. Ställ in pajen i en förvärmd ugn på 200C i ca 10 minuter till den blivit hård.

Stek löken och vitlöken i en varm gryta med becel i ca 30 sekunder. Lägg i kantarellerna och stek dom i ca 1 minut. Ta av grytan från värmen. Ta 1/3 av mixen och lägg det i blender med resten som hör till fyllningen och gör en pure av det. Fördela pure´n på båda minut biffarna och rulla ihop dem till en rulle och sätt en tändsticka i varje för att hålla dom samman.

Ta 1/3 del av mixen och lägg den i pajen. Blanda det som hör till paj fyllningen utom kantarell mixen som ni lägger i pajen först sen häller i fyllningen över så det når upp till kanten. Ställ pajen i ugnen och grädda den i ca 10-15minuter till den är gyllen brun. Ta ut den och låt den stå i 5 minuter sen ta ut den från formen.

 När det är ca 5 minuter kvar av pajen så grilla den rullade biffen i ca 8minuter medan ni vänder var andra minut.

Häll i rödvinet i grytan med resterande av kantarell mixen och koka ner den tills det är 1/3 del rödvin kvar. Häll i matextra och koka ner den till hälften, smaka av med salt, peppar och slutligen finskuren salvia. 







Kalorier 573,1
Protein 48,1
Kolhydrater 16,4
Fett 34,3

Kommentarer