Biff och spenat, äggkaka med senaps kräm.

Blev otroligt sugen på något lätt och gott med lite kolhydrater. Även om du är kanske lite hör i kalorier men det gör inget för den är protein bombad. 

Oftast när man står och lagar mat hela dagen måste man smaka på det man lagar och speciellt som en dag som denna när jag leker fram en ny meny till bröllop i helgen. Oftast när jag har mycket att göra på jobbet så blir det lätt att man små äter hela tiden för det är det enda man hinner så när jag väl sätter mig ner för att äta något så blir det något protein rikt med lite kolhydrater. Lite för att kompensera att det kan ha slunkit ner ett eller annat på vägen. Kanske inte det mest optimala när man äter sunt men ibland måste man ge och ta och improvisera lite på känsla.

Ett trick jag har kommit på genom åren är att om jag verkligen får ett sötsug eftersom där alltid står något gott framme och en av mina elever slänger ihop en dessert till menyn. Så tar jag en bit av en kaka eller annat sött, tuggar sen spottar ut det. Sen sitter det söta kvar väldigt länge efteråt och det räcker för att stilla söt suget. Nu gäller det att du har tillräckligt med viljekraft att du verkligen spottar ut den söta goda kakan och inte äter upp den men det lär du göra om du tänker efter en sekund vad den kakan verkligen tillfredsställer dig med. Jag lovar att du blir lika tillfredsställd av att spotta ut efter du smakar som att du ätit hela kakan. Är du nu hungrig så är det inte kakans fel utan ditt eget för att du inte har ätit flera små mål så ditt blodsocker har stigit i höjden, vilket det inte gör om du äter flera små mål om dagen….
WOW! Där borde vara en varning i början att detta kan gå djupt :)

100gr tärnad minut biff.
30gr ¼ dels hackad lök
1 hackad vitlök
50gr frusen spenat
120gr 3st äggvitor
115gr 2st ägg
50gr ½ dl mat extra 4 %
3gr kokosfett
1/3 tesked paprika
3 blad hackad selleripersilja eller vanlig persilja
Salt
Malen svart peppar

Senaps kräm.
20gr 1 matsked philadephia extra light 5 %
10gr ½ matsked fettfri majonnäs
5gr ½ tesked grov senap

Börja med att blanda äggvitan, äggen och mat extra i en skål. Stek löken i kokosfett med vitlök och paprika i ca 30 sekunder. Lägg i biffen och stek i ca 1 minut, lägg i spenaten och stek i ca 1 minut till. Krydda med en nypa salt och peppar. Ta bort stekpannan från värmen och häll i äggmixen. Strö den hackade selleripersiljan över äggmixen och ställ den i en förvärmd ugn på 180C i ca 10 minuter.
Ta ut pannan och låt den stå i ett par minuter så lossnar den från kanterna. Sen knacka lätt på kanten för att lossa den ordentligt så ni kan glida av den på tallriken utan att den går i sönder. Blanda allt som hör till senapskrämen och servera den med äggkakan.



   
För hela               delat på två portioner
Kalorier 426,6          213,3
Protein 52,9              26,5
Kolhydrater 7,4        3,7
Fett 20,2                   10,1

Kommentarer