Citrus bakad torsk, grov potatismos och sparris kräm.

Kom på att jag inte har lagt fram min triumf kort som jag alltid lägger fram när jag ska provlaga en rätt till ett nytt jobb. Denna fisk rätt och så god och frisk att den är helt enkelt inte kan gå fel. Sen serverad med en syrlig grov potatismos. Nu är visserligen sparris krämen något nytt som jag lekte fram men den blev inte heller fy skam. Även om nu rätten blev väldigt grön :)
 
Jag använde några av mina egen odlade örter, men istället för selleripersilja och italiensk timjan så kan ni använda vanlig persilja och timjan.                                                                                                                                                                              

 150gr torsk
½ riven lime skal
1 lime juice
5gr ½ tesked honung
20gr hackad lök
½ hackad vitlök
En liten handfull selleripersilja
5gr 1 tesked rapsolja
Salt
Malen svartpeppar

Grov potatismos.
100gr nypotatis
5gr ½ liten hackad shalloten lök
½ hackad vitlök
½ matsked hackad italiensk timjan
½ matsked dill
1 tesked citron juice
1 tesked vitvinsvinäger
1 tesked rapsolja
Salt
Malen svartpeppar

Sparris kräm.
40gr 3st grön sparris
20gr spenat + 10gr till senare
5gr halv hackad liten shalloten lök
30gr kesella
5gr 1 tesked becel smör
Salt
Malen svart peppar

Börja med att köra allt som hör till torsken i en blender. Lägg torsken på en stor bit folie och häll över marinaden på båda sidorna sen rulla ihop folien så den blir tät. Låt den stå i minst 30 minuter. Ni behöver inte men desto längre ju mer smak får fisken och limen får fisken att koka så låter ni den stå till nästa dag så kan ni äta den kall för att fisken har tillagats i marinaden.

Koka potatisen i ca 20minuter med en sil över grytan med sparrisen i som ni har skurit i mindre bitar men lämnat toppen kvar till senare.

Ta bort sparrisen efter ca 5 minuter. Lägg sparrisen i en blender eller i en skål och använd en stavmixer. Jag använder Magic Bullet som är den bästa av dem bästa blenders :) 
Gör en jämn kräm sen smaka av med salt och peppar.

När potatisen är nästan klar och har ca 3 minuter kvar så sätt in torsken i en förvärmd ugn på 180C i 8 minuter. Sila av potatisen och låt den ångas av. Lägg potatisen i skålen med allt som hör till och krossa den grov med en ballong visp eller en gaffel .









Kalorier 292,6
Protein 32,2
Kolhydrater 20,4
Fett 8,5


Kommentarer