Fish and chips med vitlöks stekta ärter och samba olek kräm

Har gått nu ett par dagar och varit sugen på att laga en god gammal Engelsk klassiker fish and chips, men ville inte fritera den så då skulle den inte bli detsamma. 
Men så idag kunde jag helt enkelt inte låta bli och kände mig verkligen på lekhumör mest kanske för att jag inte har arbetat på nästan en vecka. Haha 
Det var meningen att jag skulle vända kolsyrat vatten men det var inte planerat att jag skulle göra detta så det fick bli cola light mest för att jag hade roligt och lekte. Sen använde jag ICA´s frysta pommes som innehåller 96 % potatis och bara 4,5gr fett… så det är inte så svårt att synda nån gång då och då bara man vet hur. För ugnsbakad frusen pommes är mycket bättre än friterad McD pommes som knappt innehåller någon potatis.

Fisk smet
10gr 0,3 dl sojamjöl
10gr ½ dl mandelmjöl
½ tesked bakpulver
15gr 1 äggula
½ dl cola light
Salt
Malen svartpeppar

150gr torsk
100gr ICA´s frusen pommes
50gr frusna ärter
3gr kokosfett
½ tesked vitlökspulver
½ tesked dill

Samba olek kräm
20gr 1 matsked fettfri majonnäs
30gr 1 stor matsked kesella 1%
1 tesked samba olek
½ tesked vitlökspulver
Örtsalt

Börja med att blanda allt som hör till fisk smeten.  Låt den stå i ca 10 minuter. Sätt in potatisen i en förvärmd ugn på 200C i 20 minuter. Efter 10 minuter doppar ni torsken i smeten ordentligt. Lägg den på den varma plåten i 10 minuter.

Blanda allt till samba olek krämen. När torsken och potatisen är nästan färdig steker ni av ärterna med kokosfett, vitlökspulver och dill i 2-3 minuter.




Kalorier 513,6
Protein 42,3
Kolhydrater 35,7
Fett 21,7

Kommentarer