Denna goda lilla lätta fisk rätt är ännu en i raden av fisk rätter till Sydfisk och lite av en spinoff från curry och kokosmjölk pillafen igår. Och inte mer än 23.5 gram kolhydrater så är den, den perfekta rätten för er dödliga om ni delar den på två portioner. Haha
180gr 1st tonfisk
120gr bönmix
30gr ¼ del hackad lök
20gr ca4st skivade sockerärter
30gr frysta ärter
1 hackad vitlöksklyfta
1dl matlagningsvitvin
50gr ½ dl kokosmjölk light
3gr kokosfett
2 teskedar curry
1 tesked citronpeppar
½ tesked samba olek
30gr 2st halverade cocktail tomater
2 teskedar citronjuice
Nypa dvärg timjan eller vanlig timjan (från min egen örtodling)
Nypa hackad selleripersilja eller vanlig persilja (från min egen örtodling)
Salt
Malen svartpeppar
Jag brukar alltid lägga kokosfett, lök och vitlök i en kall gryta sen tända för värmen. Det är en helt annan sak med kött eller fisk men det är helt ok med lök enligt min mening och det blir alltid bra.
Sätt på värmen på grillpannan eller stekpannan om ni inte har en. Lägg i tomaterna och låt dem grillas i ca 10 minuter tills dem blivit mjuka och goda. Ungefär när tonfisken och bönorna är klara.
Stek löken och vitlöken med kokosfett i 30 sekunder. Sänk värmen till hälften och häll i curryn och fräs den i 1 minut. Men håll näsan borta från grytan för du lär börja gråta annars. Häll i vitvinet och låt den koka ner tills nästan all vätska är borta. Häll i kokosmjölken och samba olek helt beroende på hur stark du vill ha den.
Låt den koka ner till hälften. Undertiden lägger ni citronpeppar jämt över tonfisken och grillar den ca 30 sekunder mellan varje vänding, fyra vändingar. Avsluta med lite salt och 1 tesked citronjuice.
Blanda i bönorna och grönsakerna, höj värmen till det börjar koka sen stäng av värmen och blanda i citronjuice, örterna med salt och peppar för smak.
För hela delat på två
Kalorier 471,6 235,8
Protein 52,4 26,2
Kolhydrater 23,5 11,8
Fett 16,2 8,1
Kommentarer
Skicka en kommentar