Grillad tonfisk med Marilyn potatis, råkost sallad på fänkål och dillkräm.

Så till dagens middagstips. Grillad Tonfisk är så gott, så här kommer ett nytt recept som jag har lekt fram till Syd-fisk.  Jag gjorde en större laddning råkost sallad som kan användas till senare, för desto längre den ligger marinerad desto godare blir den. Men jag har räknat ut till en person men vill ni kan ni använda en medelstor grönsak av varje och fyr dubbla resten av ingredienserna.

180gr tonfisk
100gr 4st Marilyn potatis
5gr 1 tesked becel smör
salt
peppar

Råkost sallad
25gr tunt skivad fänkål
25gr tunt skivad röd paprika
25gr hyvlad morot
1/2 tesked citron juice
1/2 tesked vitvinsvinäger
1 tesked rapsolja
2 teskedar hackad dill
1/2 tesked vitlökspulver
salt
citronpeppar

Dillkräm
20gr kesella 1%
20gr fettfri majonnäs
2 teskedar dill
1 tesked citron juice
nypa vitlökspulver
salt
peppar

Börja med att marinera salladen med att lägga allt i en skål. När ni sen serverar den så låt den mesta av vätskan rinna av utan att ni pressar ut den.
Koka potatisen i saltat vatten i ca 15 minuter, sila när den är klar och lägg tillbaka dem i grytan med becel, salt och peppar.

Blanda dillkrämen.

Grilla tonfisken när potatisen börjar bli färdig. Ca 2 minuter med 30 sekunder mellan varje vändning, krydda med salt och peppar och till sist lite citron juice som avslut. Ni behöver inte vara oroliga om den är lite rosa i mitten för då är den perfekt grillad.
När jag arbetade i Bermuda så grillade vi både tonfisk och lax till olika temperaturer precis som med biff.



Kalorier 399,8
Protein 47,4
Kolhydrater 24,8
Fett 11,3

Kommentarer