Så till ännu en sexigt god fiskrätt. Gick och sög på vad jag skulle ha till tonfisken på gymmet, vilket inte alltid är så lätt att komma på, inte för att jag har ont om ideer i den lilla knoppen utan tvärtom. Jag har alldeles för många ideer som studsar runt där uppe och ibland kan det bli svårt att fånga en ide och hålla kvar den, så jag gör som jag brukar jag går in i köket med en svag aning om vad jag kan tänkas vara sugen på och freestylar fram något.
Nu är detta lite av klassiker men god är den och denna kombinationen med sås, sparris och potatis kan användas till nästan all fisk.
180gr tonfisk
100gr 5 små tunt skivad nypotatis
50gr 3 st sparris
3gr 1/2tesked kokosfett
3gr 1/2 tesked becel smör
1 matsked citronpeppar
örtsalt
Dill sås
15gr 1 matsked hackad lök
1 st liten hackad vitlöksklyfta
1 matsked hackad dill
1/2 tesked grönsaksfond
1/2 dl matlagningsvitvin,
1/2 dl mat extra 4%
1/2 dl vatten
3gr kokosfett
örtsalt
grov malen svartpeppar
Börja med att steka potatisen med koksfett och becel. Det tar ca 10-12 minuter se till att röraom emellanåt så potatisen inte fastnar i pannan.
Lägg sparrisen i en kall grill panna och sätt igång den. Låt sparrisen ligga och grillas i 10minuter
Stek av löken och vitlöken i kokosfett i ca 30 sekunder, häll i vitvinet och koka ner det i ca 2minuter till halva vinet har kokats bort. häll i matextra och vatten med grönsaksfond. Låt den små koka på medelvärme i ett par minuter till halva vätskan är kvar och har en bra konstistens. Ta av grytan från värmen och lägg i dillen. sen krydda med sallt och peppar efter smak.
När potatisen och dill såsen är nästan klar så ta tonfisken som ni har kryddat med citronpeppar på båda sidorna och grilla den 30 sekunder mellan varje vänding 4 gånger så ca 2 minuter.
Kalorier 435,2
Protein 46
Kolhydrater 20,5
Fett 18,2
Nu är detta lite av klassiker men god är den och denna kombinationen med sås, sparris och potatis kan användas till nästan all fisk.
180gr tonfisk
100gr 5 små tunt skivad nypotatis
50gr 3 st sparris
3gr 1/2tesked kokosfett
3gr 1/2 tesked becel smör
1 matsked citronpeppar
örtsalt
Dill sås
15gr 1 matsked hackad lök
1 st liten hackad vitlöksklyfta
1 matsked hackad dill
1/2 tesked grönsaksfond
1/2 dl matlagningsvitvin,
1/2 dl mat extra 4%
1/2 dl vatten
3gr kokosfett
örtsalt
grov malen svartpeppar
Börja med att steka potatisen med koksfett och becel. Det tar ca 10-12 minuter se till att röraom emellanåt så potatisen inte fastnar i pannan.
Lägg sparrisen i en kall grill panna och sätt igång den. Låt sparrisen ligga och grillas i 10minuter
Stek av löken och vitlöken i kokosfett i ca 30 sekunder, häll i vitvinet och koka ner det i ca 2minuter till halva vinet har kokats bort. häll i matextra och vatten med grönsaksfond. Låt den små koka på medelvärme i ett par minuter till halva vätskan är kvar och har en bra konstistens. Ta av grytan från värmen och lägg i dillen. sen krydda med sallt och peppar efter smak.
När potatisen och dill såsen är nästan klar så ta tonfisken som ni har kryddat med citronpeppar på båda sidorna och grilla den 30 sekunder mellan varje vänding 4 gånger så ca 2 minuter.
Kalorier 435,2
Protein 46
Kolhydrater 20,5
Fett 18,2
Kommentarer
Skicka en kommentar