Kyckling, couscous röra med spenat och ärter. Allt i en gryta.

Detta är verkligen en ”allt i en gryta lat rätt”. Hade lite brottom igår så slängde ihop något snabbt och lätt. Det tar inte mer än ca 10 minuter från att ni satt igång stekpannan.

200gr kycklingfärs
40gr ¾ dels dl cous cous
20gr ¼ dels hackad lök
1 hackad vitlök
30gr 3st delade cocktailtomater
50gr frysta ärter
50gr fryst spenat
50gr ½ dl kokosmjölk light
3gr kokosfett
1 dl vatten
1 tesked paprika
1 tesked av min egen krydda eller vanlig grillkrydda
Salt
Malen svartpeppar

Stek löken och vitlöken med kryddorna i kokosfett i ca 30 sekunder. Lägg i kyckling färsen och stek den i ca 2 minuter på hög värme. Häll i kokosmjölken och vatten. Koka i ca 2 minuter fortfarande på hög värme. Blanda i dem frusna ärterna och spenaten. När det börjar koka igen efter ca 1 minut så blanda i cous cousen och fortsätt att koka på hög värme i ca 30 sekunder. Stäng av värmen och blanda i cocktail tomaterna och krydda med salt och peppar för smak.
Ta av stekpannan från värmen och låt den stå i ca 2 minuters sen servera. 






Med 100gr kyckling färs.        200gr kyckling färs.
Kalorier 376                                   491
Protein 31,2                                    52,7
Kolhydrater 35,5                            35,5
Fett 10,4                                         13,5




Kommentarer