Kyckling och mathavre curry med ärter, majs och soltorkade tomater. Allt i en gryta.


Här kommer en till snabb rätt, allt i en gryta rätt som är grymt god och lätt att göra. Och ännu en i raden av rätter gjorda i åtanke till min vän som jag coachar. 


Kom tänka på när jag pratade med min vän och han sa att jag använde vin i maten. Men det är inte så att jag springer på systemet för att köpa vin hela tiden utan jag köper matlagningsvin som finns i butiken som är till för en friskare smak i maten.

100gr eller 200gr tärnad kyckling
40g 0,6dl mathavre
30gr ¼ dels hackad lök
1 hackad vitlök
40gr frysta ärter’
40gr majskorn
20gr skivade soltorkade tomater
1 tesked av min egen grillkrydda (du hittar receptet i bloggen) eller vanlig grillkrydda
1 tesked curry
½ tesked flytande grönsaksfond
3gr kokosfett
20gr 1 matsked kesella 1 %
En nypa selleripersilja, (från min egen örtodling) eller vanlig persilja
1 dl matlagningsvitvin
1 dl vatten

Värm upp en gryta med kokosfett, stek lök, vitlök, kryddorna och grönsaksfonden i ca 30 sekunder, blanda i kycklingen och stek den i 30 sekunder sen blanda i mathavren sänk värmen till 6an sen häll i vitvin och lått den kokas ner och ångas bort till hälften. Häll i vatten sen låt allt små koka i ca 10-12 minuter tills alla vätska är borta. Blanda i ärterna, majsen, soltorkade tomaterna och persiljan. Låt den stå och dra i ett par minuter sen servera den med kesella på toppen.






Med 100gr kyckling.    Med 200gr kyckling.    Med 200gr kyckling delat på två personer.
Kalorier 417,4                     532,4                                 266,2
Protein 35,1                         56,6                                   28,3
Kolhydrater 38,3                 38,3                                   19,2
Fett 11,5                              14,7                                   7,4


Kommentarer