Panerad rödspätta med potatissallad, sockerärt och rödlöks sallad.

Så till dagens mattips!
Här kommer ännu en sexigt god fiskrätt som jag lekt fram till Syd-fisk. Funderade på jag skulle leka om en klassiker, och som vanligt börjar jag på ett svagt ide och som vanligt lekte jag vidare till denna goda rätt som passar både till den lätta lunchen och till den sexiga middagen när ni vill imponera på någon med ett par glas vitvin som pricken på i  ;)

Ca 110gr 1st rödspätta
En hand full rågmjöl (slutar med ca 5gr)
1 äggvita
En hand full vetegroddar (slutar med ca 20gr)
5gr kokosfett
5gr becel smör
Örtsalt
Grovmalen svartpeppar
Halv citron

Potatissallad.
100gr ny potatis delad i fyra
20gr 1 matsked kesella
10gr ½ matsked fettfri majonnäs
10gr 1 tesked grov svensk senap
1 matsked persilja
1 matsked dill
Örtsalt
Grovmalen svartpeppar

Sockerärt och rödlöksallad.
50gr sockerärter
40gr halv tunt skivad rödlök
5st kapris
Halv hackad vitlök
3kr kokosfett
Örtsalt
Grovmalen svartpeppar

Börja med att koka potatisen i saltat vatten i ca 15 minuter på medelvärme. Sätt en sil över grytan med sockerärterna i silen, sen sätt ett lock på och låt sockerärterna ångas i ca 5 minuter.
Blanda allt som hör till potatissalladen och när potatisen är klar så sila dem och låt dem ångas av och svalna lite innan ni blandar dem med krämen.
Panera rödspätta på båda sidorna, först med rågmjöl, sen lägg den i äggvitan, och sen lägg den i vetegroddarna och låt den ligga där tills det är tid att steka rödspättan.
Blanda den skivade löken med sockerärterna och stek av dem med kokosfett i samma gryta ni använde för att koka potatisen i ca 1 minut på medelvärme, ta bort grytan från värmen och tillsätt vitlök, kapris örtsalt och peppar till smak.
Värm en stek panna och stek citron halvan tills den blir karamelliserad. Lägg den på tallriken och lägg i kokosfett och becel, när allt har smält och börjat bubbla så sänk värmen och lägg i rödspättan. Stek den ca 1 minut på varje sida. Lägg upp allt på en tallrik och avsluta med klämma citronen över rödspättan.





Kalorier 436,8
Protein 38,4
Kolhydrater 35,7
Fett 13,6




Kommentarer