Har hört snacket om kesella bearnaise, och så klart måste jag bara leka fram en utan att kolla på ett recept. Den blev helt ok men inte riktigt som en bearnaise med bara äggula och smör. Det blir väl att jag letar upp ett recept nån dag. Men jag blev sugen på ett enkelt efter tränings mål, som inte tar så lång tid eller kräver vidare arbete. Alltid bra det eller hur.
Jag vet att det ser mycket ut men det kräver inte mycket jobb alls. Det tar inte mer än 20-30 minuter.
Kesella bearnaise
1/2 dl vitvinsvinäger
1 liten shalloten lök
1 liten vitlöksklyfta
ett par kvistar dragon
3st pepparkorn
salt
1/2 tesked cayennepeppar
2 matskedar finhackad dragon
250ml 1 burk kesella 1%
2st mindre portobello svampar
1 tesked vitvinsvinäger
1 tesked sesamolja
1 tesked soya
1/3 tesked chilli flakes
1/3 tesked vitlkökspulver
2st 100gr ryggbiff
100gr av en medelstor och lång potatis skuren i långa tunna längder
5gr kokosfett
salt
peppar
( Eller min egen grymma grillkrydda)
Börja med att blanda allt som hör till portobello svampen i en skål sen lägg tillbaka svampen i påsen ni köpte den i och häll blandingen sen låt den stå i 5-10 minuter.
Börja sen med att lägga shallotenlöken, vitlöken, pepparkornen, salt och dragon kvistarna i en varm gryta. Häll i vitvinsvinägern och sänk värmen till låg. Låt den reducera till 1/3 ta av grytan och låt den svalna i någon minut. Blanda i den hackade dragonen, cayennepeppar och salt i kesellan. Sen rör i den silade bearnaise ättikan.
Lägg potatisen i en varm panna med kokosfett och stek dem i ca 10 minuter med medelhög värme.
Med en grillpanna så grilla ryggbiffen och portobellon i ca 5 minuter. Ta en stor matsked av kesella bearnaisen ca 30gr. Har ni redan gjort laddningen i förtid så slipper ni arbetet med att göra den undertiden ni lagar mat.
Jag vet att det ser mycket ut men det kräver inte mycket jobb alls. Det tar inte mer än 20-30 minuter.
Kesella bearnaise
1/2 dl vitvinsvinäger
1 liten shalloten lök
1 liten vitlöksklyfta
ett par kvistar dragon
3st pepparkorn
salt
1/2 tesked cayennepeppar
2 matskedar finhackad dragon
250ml 1 burk kesella 1%
2st mindre portobello svampar
1 tesked vitvinsvinäger
1 tesked sesamolja
1 tesked soya
1/3 tesked chilli flakes
1/3 tesked vitlkökspulver
2st 100gr ryggbiff
100gr av en medelstor och lång potatis skuren i långa tunna längder
5gr kokosfett
salt
peppar
( Eller min egen grymma grillkrydda)
Börja med att blanda allt som hör till portobello svampen i en skål sen lägg tillbaka svampen i påsen ni köpte den i och häll blandingen sen låt den stå i 5-10 minuter.
Börja sen med att lägga shallotenlöken, vitlöken, pepparkornen, salt och dragon kvistarna i en varm gryta. Häll i vitvinsvinägern och sänk värmen till låg. Låt den reducera till 1/3 ta av grytan och låt den svalna i någon minut. Blanda i den hackade dragonen, cayennepeppar och salt i kesellan. Sen rör i den silade bearnaise ättikan.
Lägg potatisen i en varm panna med kokosfett och stek dem i ca 10 minuter med medelhög värme.
Med en grillpanna så grilla ryggbiffen och portobellon i ca 5 minuter. Ta en stor matsked av kesella bearnaisen ca 30gr. Har ni redan gjort laddningen i förtid så slipper ni arbetet med att göra den undertiden ni lagar mat.
Kommentarer
Skicka en kommentar