Vet helt enkelt inte vad jag ska kalla denna rätt. Gick och funderade på om jag skulle laga en Bouillabaisse men den kräver så många olika fisk ingredienser att jag gav upp för det orkade jag helt enkelt inte med. Så man kan säga att det är en typ av Bouillabaisse men med min egen lilla twist...
Men det är en typ av laträtt som kräver bara en stekpanna och om ni är väl förbereda och har allt klart så tar den inte långtid att laga. Tricket är att tärna potatisen i små tärningar så tar dem inte så lång tid att bli färdiga.
150gr torsk
30gr 1/3 del hackad lök
1 hackad vitlök
30gr 1/4 del hackad fänkål
30gr 1/3 del hackad rödpaprika
30gr frusna ärter
30gr frusna majs
100gr en medelstor tärnad potatis (ca 1/2 cm tärnor )
40gr 2 matskedar krossad tomat
1 matsked dill
1dl matlagnings vitvin
1/2dl vatten
5gr 1 tesked kokosfett
Börja med att förbereda alla grönsakerna så slipper ni stressa undertiden ni lagar mat.
Stek torsken i ca 30 sekunder på varje sida i en varm stekpanna.
Ta upp den och placera den på en tallrik. Lägg vitlöken, löken, paprika, fänkålen och potatisen i stekpannan och fräs av dem i ca 1 minut. Häll i vitvinet och vattnet. Låt koka i ca 5 minuter på medelvärme.
Placera torksen i mitten av panna.
Häll i den krossade tomaten, dillen, dom frusna äterna och majsen sen ös lite av vätskan över fisken. Låt den koka i 2-3minuter till, sen smaksätt med salt och peppar.
Kalorier 322
Protein 31,7
Kolhydrater 30,2
Fett 6,8
Men det är en typ av laträtt som kräver bara en stekpanna och om ni är väl förbereda och har allt klart så tar den inte långtid att laga. Tricket är att tärna potatisen i små tärningar så tar dem inte så lång tid att bli färdiga.
150gr torsk
30gr 1/3 del hackad lök
1 hackad vitlök
30gr 1/4 del hackad fänkål
30gr 1/3 del hackad rödpaprika
30gr frusna ärter
30gr frusna majs
100gr en medelstor tärnad potatis (ca 1/2 cm tärnor )
40gr 2 matskedar krossad tomat
1 matsked dill
1dl matlagnings vitvin
1/2dl vatten
5gr 1 tesked kokosfett
Börja med att förbereda alla grönsakerna så slipper ni stressa undertiden ni lagar mat.
Stek torsken i ca 30 sekunder på varje sida i en varm stekpanna.
Ta upp den och placera den på en tallrik. Lägg vitlöken, löken, paprika, fänkålen och potatisen i stekpannan och fräs av dem i ca 1 minut. Häll i vitvinet och vattnet. Låt koka i ca 5 minuter på medelvärme.
Placera torksen i mitten av panna.
Häll i den krossade tomaten, dillen, dom frusna äterna och majsen sen ös lite av vätskan över fisken. Låt den koka i 2-3minuter till, sen smaksätt med salt och peppar.
Kalorier 322
Protein 31,7
Kolhydrater 30,2
Fett 6,8
Kommentarer
Skicka en kommentar