Torsk typ av kokosmjölk dill gryta. Allt i en gryta.

Visste inte riktigt vad jag skulle laga när jag kom hem, men min inneboende kom med ett bra förslag. En fisk gryta utan allt trams i som brukar hamna i. Började tänka efter och som vanligt började den lilla knopen gå på högvarv och när den gör det så hänger jag inte med själv.  Hade inte lust att laga i en form för jag har helt enkelt en så liten så det fick bli ännu en laträtt allt i en gryta rätt.

125gr 1st torsk
100gr ca 3st tunt skivad ny potatis
30gr 1/4del hackad lök
1 hackad vitlök
50gr skivade sockerärter
20gr en handfull färsk spenat
3gr kokosfett
50gr 1/2dl kokosmjölk light
20gr matlagningsost 11 %
5gr ½ tesked grov senap
2 teskedar torkad dill
1 dl vatten
Salt
Malen svartpeppar

Stek löken, vitlöken, dillen och sockerärterna med kokosfett i ca 30 sekunder. Blanda i den skivade potatisen, fräs dem i ca 30 sekunder. Sänk värmen till medel och häll i vatten och lått det koka i ca 10 minuter. Blanda i senap, kokosmjölk och torsken i mitten av grytan. Sätt på ett lock och lått sjuda i ca 5 minuter. Lägg spenaten i botten av en djup tallrik. Ta ut torsken och lägg den på spenaten.

Höj värmen och lägg i osten och krydda med salt och peppar. Låt det koka ner vätskan i ca 1minut på hög värme tills det för en fin konsistens. Lägg resten runt torsken. 





Kalorier 329
Protein 32,7
Kolhydrater 23,8
Fett 10,8   

Kommentarer