Ugnsbakad rödspätt med en couscous och spenat sallad.

Här kommer en till sexigt god fisk rätt som jag lekt fram till Sydfisk. Salladen ser stor ut men rätten ligger ändå på mindre än 400kcal och fyller magen precis som den ska. Smaklökarna dansar fortfarande salsa en bra stund efter jag ätigt upp.

120gr 1st rödspätta
40gr 0.6dl couscous
30gr 1/3 del skivad röd paprika
20gr ¼ del skivad rödlök
20gr 3st skivade soltorkade tomater
30gr en stor handfull färsk spenat
1 hackad vitlök
En halv riven citron
1 citron skiva
5gr 1 tesked rapsolja
1 tesked vitvinsvinäger
 ½ tesked citronpeppar
½ tesked flytande grönsaksfond
20gr 1 matsked kesella 1 %
En nypa hackad selleripersilja från min egen örtodling eller vanlig persilja.
Örtsalt
Malen svartpeppar
1dl vatten

Sätt igång ugnen på 150C. Lägg metal folie på botten av en stekpanna, lägg i torsken och en skiva citron på rödspättan. Sen strö på olja och vinäger och krydda med citronpeppar, örtsalt. Sätt in fisken i ungen i ca 8minuter.
Värm upp vatten, citronskal och grönsaksfond i en gryta. När det börjar koka häll couscous och ta bort den från värmen och sätt på ett lock. Låt stå i ca 2 minuter. Blanda i paprikan, rödlöken, vitlöken och soltorkade tomaterna, sätt på locket igen och låt stå i 2 minuter till. Blanda i spenaten, persiljan och krydda med örtsalt och peppar för smak. Lägg upp det på en tallrik med kesellan på toppen sen när fisken är klar, lägg den bredvid.




Kalorier 371,6
Protein 35,1
Kolhydrater 34,4
Fett 8,9


Kommentarer