Så till dagens mattips. Ännu en liten fisk rätt gjord till Sydfisk. Jag kan lova er att jag aldrig blir trött på fisk för jag känner mig så mycket lättare och friskare genom att äta fisk lite oftare, inte för att jag ska sluta äta kött, bara dra ner lite på det och fortsätta äta mer fisk.
130gr 1st rödspätta
40gr 2 matskedar het tomatkompott (du hittar receptet i bloggen). Eller tomatpuré
100gr nypotatis halverad
50gr frysta gröna ärter
1 tesked dill
3gr kokosfett
5gr becel smör
Salt
Malen svartpeppar
Senapssås.
20gr 2 matskedar finhackad rödlök
1 hackad vitlök
15gr 1 ½ tesked grov senap
½ dl matlagningsvitvin
50gr ½ dl mat extra 4 %
3gr kokosfett
Salt
Malen svartpeppar
Börja med att koka potatisen i lite saltat vatten i 20minuter. När dem är klara så sila och låt potatisen ånga av.
Bred den heta tomatkompotten eller tomatpurén över fisken, dela den i två delar och rulla ihop fisken och sätt en tändsticka för att hålla den samman. När potatisen är nästan klar så placera dem i en förvärmd ugn på 150C i 8 minuter.
Stek löken och vitlöken med kokosfett i ca 30 sekunder, häll i vitvinet sänk värmen och låt den koka ner tills det är en tredje del kvar, häll i mat extra och senap. Lått den koka ner sakta till det är mindre än hälften kvar. Krydda med salt och peppar.
Stek den kokta potatisen med kokosfett och becel smör i ca 2 minuter, häll i dill och ärterna som ni har sköljt i varmt vatten. Potatisen är klar när den fått en fin färg.
Kalorier 378,1
Protein 34,5
Kolhydrater 32,1
Fett 11,9
Kommentarer
Skicka en kommentar