Har funderat ett tag nu på hur jag kan göra en cheesecake med en botten som inte är så onyttig, för jag vill inte binda digestiv kexen med smör. Men så fick jag en ahhh ahhh upplevelse igår när jag låg i solariet efter träningen och tänkte vad om man bara blandar i lite vatten så det blir mjukt sen bakar den i ugnen för att binda det igen…
Och så klart när jag får en ide så måste jag bara genomföra den så jag körde ner till Willys och köpte vd jag behövde.
Fick iden av min nya kökschef när vi pratade om cheesecakes min första dag. Han visade mig ett sms från en svensk topp dessertkock som innehöll maizena och choklad som bara behövde bakas i ca 10 minuter.
Så bara från att sneglat på ett recept snabbt för några veckor sen så var jag tvungen att leka fram något… David som jag coachar frågade idag var jag får allt ifrån men det har jag helt enkelt ingen aning om. Jag bara gör det på känsla och följer mitt hjärta.
Och jag kan lova dig att den är så nära en riktig cheesecake att det är löjligt… Grymt god blev den och den är inte svår att göra det som tar tid är att den ska stå i kylen i 8 timmar och stelna.
200gr fullkorns digestiv
1dl vatten
400gr philadephia 5 %
200gr matlagnings yoghurt 8 %
250ml mini mat 7 % (matlagningsgrädde gjort på vegetabilisk olja)
3 matskedar canderel
20gr maizena
200gr kasein protein blåbär, yoghurt (Multipowder Formula 80)
120gr 2 stora ägg
50gr frusna blåbär
Ta ut allt och låt det stå i rumstemperatur. Sätt igång ungen på 180C.
Smula digestiv kexen för hand så det inte finns några stora bitar kvar. Ta vatten och blanda i kexen. Läggmixen i en kakform och platta till så det ligger jämnt i formen, ca ½ cm tjockt. Baka av basen i ugnen i ca 8 minuter tills basen är stel.
Ta philadephia och yoghurt och rör ihop det till en jämn smet.
Blanda mini mat med ägg och vispa till det så äggen blandas ut. Vispa i canderel och maizena så allt är jämnt utblandat utan klumpar. Blanda i proteinpulvret. Nu kommer det bli tjockt men se till att allt är ordentligt blandat. Blanda i proteinet i philadephia mixen och rör om så allt blir jämnt blandat. Rör i dom frusna blåbären och lägg hela smeten i kakformen över basen. Fukta en sked med varmt vatten och jämna till toppen så den blir så slät som möjligt.
Ställ in den i ugnen i 15minuter sen stäng av värmen och låt den stå i ungen med öppen lucka i 30 minuter. Ställ in den i kylen för att stela i minst 8 timmar.
Den biten ni ser på bilen väger 120gr så ni får lätt ut 8-12 normala portioner.
Per 100gr
Kalorier 194,6
Protein 17,3
Kolhydrater 13,9
Fett 7,9
Kommentarer
Skicka en kommentar