Han jag coachar ville ha ett bananbröd med mindre kolhydrater än det förra så fick sätta mig ner och leka lite med receptet. Byte först ut soja proteinet med Bakepro och vassle proteinet med kasein protein. Detta bröd är helt kart det bästa hittills och jag har gjort ett helt gäng olika, vissa torrare än andra men detta bröd är så saftigt och gott att det bara kan inte vara sunt.
250gr havregryn
100gr choklad protein kasein (ferring sloow pro)
100gr bakepro Dalblads
200gr kesella 1 %
350gr mogen banan
100gr 2st ägg
10gr kakao
10 smält kokosfett
3 matskedar canderel
2 teskedar kanel
2 teskedar bakpulver
1 tesked salt
Lägg allt i en bunke och blanda ordentligt. Bäst är att blanda med en kitchen aid tills det bli en jämn smet. Lägg smeten i en bröd form och sätt in den i en förvärmd ugn på 120grader i ca 45 minuter. Testa med en tandpetare för att se om den kommer ut ren. Men den ska vara lite fuktig och inte alldeles för torr.
Kalorier för hela brödet. Per 100gr
Kalorier 2335 220,1
Protein 235,3 22
Kolhydrater 237 22,2
Fett 42,7 4
Kommentarer
Skicka en kommentar