Chokladkaka/bröd.

Fick idén av min goda vän som jag coachar att jag skulle prova banan & choklad brödet utan banan. Första försöket gjorde jag den rakt av från mitt gamla recept med mat extra för att den blev för torr. Och jag bakade den i en bröd form vilket kanske inte var den bästa idén.
 
Den blev helt okey men enligt mig kan den bli bättre så nästa gång ska jag fin lira med receptet och baka den i en större plåt.

Men nu efter jag ätit den igen och kom längre in i limpan så var den saftigare så den är ändå inte fy skam hehe. Vilket fick mig att tänka på att 50 minuter i ugnen var för lång tid. 40 minuter hade varit bättre. Serverade den lite små varm med philadephia 5 % och sockerfri jordgubbssylt. Hmmmmm gott!

250gr havregryn
100gr kasein choklad protein (ferrings sloow pro)
100gr bakepro (dalblads)
250gr kesella 1 %
100gr 1 dl matextra 4 %
10gr smält kokosfett
120gr 2 medelstora ägg
20gr kakao
2 teskedar bakpulver
1 matsked canderel
1/2 tesked salt

Lägg allt i en matberedare, med det blöta först så det torra inte sätter sig i botten. Mixa allt så det blir en jämn smet. Lägg smeten i en brödform sen med en fuktig sked jämna till smeten.
Sätt in den i en förvärmd ugn på 120C i 40 minuter. Ta ut  den och låt den svalna.








För hela.                 Per 100gram
Kalorier 2200,9          231,8
Protein 247,6              26,1
Kolhydrater 154,6      16,3
Fett 55,7                      5,9

Kommentarer