Var helt nollställd på vad jag skulle laga till lunch idag. Kände inte för att stå i köket allt för länge men ville ha ett ordentligt mål mat ändå. Har funderat ett tag på moussaka men då skulle man koka potatis och göra mos. För mycket jobb tänkte jag.. Hmm nu tänker ni säkert!!!! Hehe
Så som vanligt började jag gå igång i köket och startade ugnen men kom på att näää det är för mycket jobb med att sätta in allt i ugnen haha. Jag har aldrig sagt att jag alltid förstår vad som händer där uppe i maskineriet.
Så det blev som det blev och som vanligt när jag leker så blir det gott.
100gr eller 200gr nötfärs
50gr ½ hackad lök
1 hackad vitlök
20gr 1 matsked tomatpuré
1/2dl matlagningsrödvin
3gr kokosfett
1 tesked av min egen grillkrydda eller vanlig grillkrydda
Nypa färsk italiensk timjan från min egen örtodling eller vanlig timjan
Nypa färsk romsarin från min egen örtodling
Örtsalt
100gr 1 mellan stor riven potatis
50gr riven morot
50gr ½ dl mat extra 4 %
20gr 1 matsked philadephia 5 %
½ dl vatten
Nypa selleripersilja från min egen örtodling eller vanlig persilja
Örtsalt
Lägg den rivna potatisen och moroten i en gryta men vatten och mat extra. När det börjar puttra sänk värmen till medel och låt det små koka i ca 10 minuter. Se till att röra om emellanåt så det inte sätter sig i botten. När potatisen är klar och vätskan är nästan borta, ta bort grytan från värmen och blanda i philadephia, persilja och örtsalt.
Stek löken och vitlöken med kokosfett i en stekpanna i ca 30 sekunder. Blanda i nötfärsen och sänk värmen till medel och fräs köttet i ca 2-3 minuter. Blanda i grillkrydda, tomatpuré och rödvin sen koka ner till all vätska är borta. Sist blanda i örterna och örtsalt.
Lägg färsen på botten på tallriken i en hög sen placera potatisen över färsen.
Med 100gr nötfärs. Med 200gr nötfärs. Delat på två personer.
Kalorier 351,1 500,1 250
Protein 26 50 25
Kolhydrater 28,2 28,2 14,1
Fett 14 21,6 10,8
Kommentarer
Skicka en kommentar