Kladdkaka

Så har jag lekt fram ännu en sötsugs strypare som blev grymt god. Jag fick inspiration från ett recept på kladdkaka och lekte lite med den i köket och ut kom detta. Den är både lättare och godare än det mesta jag gjort förr. Jag bakade visserligen i 15minuter med är helt säker på att den blir krämigare med bara 12 minuter i ugnen.

Måste tillägga att nu efter några dagar i kylen så smakar den ännu bättre och är ännu saftigare än den var nybakad. 

50gr Kasein choklad (Ferrings sloowpro)
50gr bakepro (Dalblads)
50gr 2dl mandelmjöl
25gr ½ dl kakao
½ dl canderel
230gr 4st stora ägg
100gr kesella 1 %
50gr smällt kokosfett.
100gr 1 dl lättmjölk
1 tesked salt


Vispa äggen poröst med canderel, vispa i kakao, salt och mandelmjöl. Vispa i kesellan tills den blir en jämn smet. Häll i det smälta kokosfettet. Sen sist i med protein pulvren. Rör om tills det blir en jämn smet.
Spreja en rund kakform med oljespray eller lite av kokosfettet. Ställ in kakan i en förvärmd ugn på 180C och sänk värmen till 150C och låt den gräddas i 12minuter. Ta ut den och låt den vila.






För hela.                 Delat på 8.       Per 100gr.
Kalorier 1611,4         205,4              287,8
Protein 138,6             17,3                21,3
Kolhydrater 17,5        2,2                  2,7
Fett 108,6                  13,6                16,7

Kommentarer