Så har jag lekt fram ännu en sötsugs strypare som blev grymt god. Jag fick inspiration från ett recept på kladdkaka och lekte lite med den i köket och ut kom detta. Den är både lättare och godare än det mesta jag gjort förr. Jag bakade visserligen i 15minuter med är helt säker på att den blir krämigare med bara 12 minuter i ugnen.
Måste tillägga att nu efter några dagar i kylen så smakar den ännu bättre och är ännu saftigare än den var nybakad.
Måste tillägga att nu efter några dagar i kylen så smakar den ännu bättre och är ännu saftigare än den var nybakad.
50gr Kasein choklad (Ferrings sloowpro)
50gr bakepro (Dalblads)
50gr 2dl mandelmjöl
25gr ½ dl kakao
½ dl canderel
230gr 4st stora ägg
100gr kesella 1 %
50gr smällt kokosfett.
100gr 1 dl lättmjölk
100gr 1 dl lättmjölk
1 tesked salt
Vispa äggen poröst med canderel, vispa i kakao, salt och mandelmjöl. Vispa i kesellan tills den blir en jämn smet. Häll i det smälta kokosfettet. Sen sist i med protein pulvren. Rör om tills det blir en jämn smet.
Spreja en rund kakform med oljespray eller lite av kokosfettet. Ställ in kakan i en förvärmd ugn på 180C och sänk värmen till 150C och låt den gräddas i 12minuter. Ta ut den och låt den vila.
För hela. Delat på 8. Per 100gr.
Kalorier 1611,4 205,4 287,8
Protein 138,6 17,3 21,3
Kolhydrater 17,5 2,2 2,7
Fett 108,6 13,6 16,7
Kommentarer
Skicka en kommentar