Kände för att leka lite med en annan ny leksak från LCHF-butiken, ni behöver inte använda Pofiber men köttbullarna blir lite fastare.
100gr eller 200gr nötfärs rullade i 30grams köttbullar
10gr ½ matsked tomatpuré
2 teskedar av min egen grillkrydda eller vanlig grillkrydda
5gr 2 matskedar pofiber
3gr kokosfett
½ dl vatten
1 matsked balsamic vinäger
20gr 1 matsked kesella 1 %
40gr 1dl bulgur
20gr hackad rödlök
20gr hackad rödpaprika
20gr majskorn
½ tesked paprika
15gr 2st hackade soltorkade tomater
½ tesked vitlökspulver
½ tesked flytande grönsaksfond
Örtsalt
Malen svartpeppar
1 blad skivad salvia
1 nypa hackad rosmarin
1dl vatten
Blanda ordentligt nött färsen med grillkryddan, tomatpurén och pofiber (om ni vill). Forma dem till 30grams köttbullar och låt dem vila i ca 5 minuter.
Koka upp 1dl vatten med grönsaksfond, häll i bulgur och sänk värmen till 4 och låt den små koka i ca 5 minuter till västkan är borta. Blanda i grönsakerna och sätt på ett lock. Blanda i örterna och kryddorna sen krydda med örtsalt och peppar till smak.
Stek köttbullarna med kokosfett i ca 3 minuter på medelvärme häll i vatten och balsamic låt den koka ner till hälften. Det tar ca 1 minut. Ta upp köttbullarna och blanda i kesella sen häll över såsen över köttbullarna. Lägg upp bulgur salladen bredvid.
För hela rätten. Delat på två personer.
Kalorier 511,4 255,7
Protein 48,2 24,1
Kolhydrater 36,4 18,2
Fett 21 10,5
Kommentarer
Skicka en kommentar