Kyckling gryta med potatis, spenat och blomkål.

Kom hem från träningen och kände att jag ville ha något snabbt och lätt. Så funderade på vad jag brukade göra förr. Denna gryta tar inte mer än 10-15 minuter för mig men för er som är mindre vana i köket tar det ca 20 minuter. Det gäller att tärna potatisen i mindre tärnor så tar det inte så lång tid att tillaga grytan.

100gr eller 200gr tärnad kyckling
100gr tärnad potatis
20gr hackad lök
1 hackad vitlöksklyfta
50gr fryst spenat
50gr hackad blomkål
20gr 1 matsked kesella 1 %
1dl matlagningsvitvin
1dl vatten
5gr 1 tesked majsstärkelse utblandat i ½ dl kallt vatten
1 tesked flytande grönskas fond
3gr kokosfett
2 blad salvia
½ tesked färsk timjan
 Örtsalt
Malen svartpeppar

Stek löken och vitlöken med kokosfett i en gryta i 30 sekunder. Lägg i potatisen och kycklingen och fräs dem i 30 sekunder. Häll i vitvin och koka i 1 minut. Häll i vatten och grönsaksfond och koka i 1 minut på hög värme.

Lägg i spenaten och blomkålen och koka på hög värme i 5 minuter. Blanda i den utspädda majsstärkelsen och stäng av värmen efter 1 minut. Blanda i örterna och kryddorna. Låt den stå på efter värmen i 2 minuter.
Lägg kesella på toppen av grytan efter ni lagt den på tallriken.






Med 100gr kyckling.   För hela med 200gr kyckling.           Delat på två.   
Kalorier 264,6                       369,6                                                184,8
Protein 29,9                           53                                                    26,5
Kolhydrater 22,8                    22,8                                                  11,4
Fett 4,9                                 6,1                                                    3,1

Kommentarer