Svärdfisk marinerad i Tikka och grillad med wokade grönsaker med äpple och curry sås.

Det var länge sedan jag åt svärdfisk sist och jag vet helt enkelt inte vad som gick fel, för jag är helt frälst i vad dom kallar havets skönhet för den är lika sexigt god och fin som en vacker dam en fin sommar dag..


Den har lite känslan som en biff för den är fast men inte så torr som tonfisk och väldigt god. 

Så här kommer ännu ett recept jag lekt fram till Sydfisk. En väldigt lätt och god lunch som inte kan gå fel. Och jag har kombinerat frusta wok grönsaker med färsk lök och äpple blandat med Tikka pasten som jag gjorde häromdagen. Den söta smaken av äpple smälter väldugt bra ihop med den heta Tikkan. Det är mest för att visa att det kan bli väldigt bra att använda frusna grönsaker så länge man använder lite fantasi och sexar upp det.  

180gr svärdfisk
100gr frusen wok mix från Findus
30gr 1/3 skivad lök
50gr ½ skivat äpple
30gr 1 ½ matsked tikkapaste (du hittar receptet i bloggen)
50gr ½ dl kokosmjölk light
3gr kokosfett
Persilja

Börja med att pensla ½ matsked Tikkapaste över bägge sidorna av svärdfisken och låt den stå i rumstemperatur i ca 15minuter. Sätt igång grillpannan.

Woka dem frusna grönsakerna med löken i kokosfett i på hög värme i ca 5 minuter. Blanda i Tikkapasten och woka i ca 30 sekunder till. Häll kokosmjölken och låt västkan kokas ner till ¼ del. Sist blandar ni i dem skivade äpplena och hackad persilja. 

När ni häller i kokosmjölken är det tid för att grilla svärdfisken i den varma grillpannan i ca 2 minuter med en vänding var 30 sekund. 

Ni behöver inte salta och peppar för att Tikkapasten är redan kryddad och klar.





För hela.                   Delat på två.
Kalorier 439,5             219,7
Protein 45,4                 22,7
Kolhydrater 20,2          10,1
Fett 18,7                      9,3

Kommentarer